Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος

4129

Νέος επικεφαλής ο Δημήτρης Λερογιάννης

Μεγάλες ανατροπές στην πολιτική σκηνή του Δήμου Καρπενησίου, ήρθαν μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου και επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Καρπενησίου (ΑΔΕΚΚ), κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, με ανακοίνωσή του ενημερώνει το κοινό ότι αποσύρεται από την υποψηφιότητα του Δημάρχου Καρπενησίου και δίνει τη σκυτάλη, μέσω ανακοίνωσής του, στον κ. Δημήτρη Λερογιάννη.

‘‘Με γνώμονα την ένωση αλλά και τη συναίνεση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων’’, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος στην ανακοίνωσή του, στηρίζει και ο ίδιος την επιλογή ενός νέου ανθρώπου για Δήμαρχο, τον οποίο στηρίζουν όλες οι παρατάξεις της σημερινής αντιπολίτευσης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού, την υποψηφιότητα του κ. Λερογιάννη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας, η “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία” με επικεφαλής τον κ. Ντίνο Μπομποτσιάρη και κ. Θανάση Καραγιαννόπουλο, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής Ευρυτανίας, στο οποίο ο κ. Λερογιάννης είναι στέλεχος και επί χρόνια υπεύθυνος του οργανωτικού, καθώς επίσης και άλλοι δυο συνδυασμοί, με κομματικό υπόβαθρο, που επρόκειτο να συμμετάσχουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Όλες οι παραπάνω πολιτικές δυνάμεις, φαίνεται να πίεσαν προς την κατεύθυνση στήριξης ενός νέου προσώπου, που δεν έχει φθαρεί πολιτικά και όχι του επί πολλά χρόνια αυτοδιοικητικού κ. Παπαδόπουλου, προκειμένου να συμφωνήσουν προς μια αυτοδιοικητική συναίνεση, απέναντι στο σημερινό Δήμαρχο, Νίκο Σουλιώτη.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι

Επικοινωνώ πρώτη φορά σήμερα μαζί σας  για να σας ανακοινώσω την απόφασή μου σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου για το Δήμο Καρπενησίου.

Μετά από πολλές συζητήσεις και έντονο προβληματισμό, αποδέχτηκα την πρόσκληση του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας κ. Γιάννη Σταμάτη και του συνόλου των μελών της, που σήμερα αποτελεί την αντιπολίτευση στο Δήμου Καρπενησίου (ΑΝ.Δ.Ε.Κ.Κ), για τη διερεύνηση και συγκρότηση ψηφοδελτίου.

                Στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου που θα απαρτίζεται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς, αλλά κυρίως από νέους ανθρώπους με νέες ιδέες και διάθεση για προσφορά,  με ευρύτητα και αλληλοσεβασμό  στην ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός, χωρίς αγκυλώσεις και φοβικά σύνδρομα, ανεξάρτητου στην πράξη και όχι στα λόγια, με πραγματική διάθεση για διάλογο και συναίνεση στα σοβαρά και κρίσιμα θέματα του Δήμου μας.

Από την πρώτη στιγμή της γνωστοποίησης των προθέσεών μας υπήρξαν κάποιοι που θέλησαν να παρουσιάσουν τη δική μου πολύχρονη συμμετοχή στα κοινά ως μειονέκτημα.  Διαφωνήσαμε μαζί τους, γιατί για μας η πολυετής συμμετοχή στην αυτοδιοίκηση, αλλά και η δραστηριοποίηση σε συλλόγους και νομικά πρόσωπα, αποτελεί τίτλο τιμής και αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον για τον τόπο μας· αυτόν τον τόπο στον οποίο γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, που αφιερώσαμε όλα τα χρόνια της προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής πορείας , τη ζωή μας ολόκληρη. Εξάλλου είναι η εμπειρία και η γνώση που προκύπτει από τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μας κάνουν σοφότερους.  Και ας μην ξεχνάμε ότι μόνο όποιος έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει το παρελθόν του κατάματα, μόνο αυτός μπορεί να συστηθεί με το παρόν και να προχωρήσει στο μέλλον. 

Επειδή όμως είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά των εκλογών για το Δήμο Καρπενησίου που ο ευρύτερος δημοκρατικός χώρος και οι πολίτες που δεν εγκλωβίζονται σε στενά κομματικά πλαίσια, ασφυκτιούν και προκειμένου να εκφραστούν αναζητούν έντονα το σχηματισμό ενός ισχυρού, πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Μαΐου,  και δεδομένου ότι είμαστε τοποθετημένοι υπέρ των συναινετικών διαδικασιών, αφού εκφράσουμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ειλικρινή και συγκινητική ανταπόκριση πολλών συμπολιτών μας, αποφασίζουμε να στηρίξουμε και να πλαισιώσουμε ψηφοδέλτιο με επικεφαλής ένα νέο άνθρωπο, που ήδη έχει καταθέσει τη μαρτυρία του στην τοπική κοινωνία με την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική του δράση,  τον πολιτικό μηχανικό Δημήτρη Ευαγγέλου Λερογιάννη.

Βαθιά πεποίθησή μας είναι ότι ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας, αν κάποιος διαθέτει ήθος, γνώση, όραμα, σχέδιο και όρεξη για σκληρή δουλειά, μπορεί να παραδώσει ένα δήμο πιο λειτουργικό, πιο καθαρό, πιο ανθρώπινο και πιο πολιτισμένο.  Με μια λέξη καλύτερο. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον πετύχουμε.

Με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και των ευθυνών που αναλαμβάνουμε και αποφασισμένοι για ουσιαστική αλλαγή στα δεδομένα αυτού του τόπου, σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας και να ενισχύσετε την προσπάθειά μας». 

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό: «Με αυτή μου την απόφαση, στηρίζω την ενωτική κίνηση των ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων του Δήμου Καρπενησίου. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιό μου και όσους στάθηκαν δίπλα μου. Θεωρώ ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά από όλους».