Ασφαλτόστρωση δρόμου Ρόγκια -Βραγκιανά στο Νομό Καρδίτσας

0
4325

Ένας δρόμος ανάσα για τα χωριά των Αγράφων

 Προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωσταντίνο Αγοραστό στέλνει επιστολή ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης για το δρόμο που συνδέει τα Βραγγιανά Καρδίτσας με το χωριό Κέδρα, που θα δώσει ζωή σε όλη τη Δυτική Ευρυτανία. Χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή:

«Κύριε Περιφερειάρχα,

Θερμά σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και στις ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο δρόμος που συνδέει τα Βραγκιανά Καρδίτσας με το χωριό Κέδρα της Ευρυτανίας. Η ολοκλήρωση αυτού του δρόμου είναι πολύ σημαντική συνολικά για την περιοχή της Αργιθέας και της Ευρυτανίας, αν λάβουμε υπόψη μας και τους πολλούς επισκέπτες που συρρέουν κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Σπηλιάς.

Τον δρόμο αυτό τον υποσχέθηκαν κατά καιρούς πολλοί και η δικιά σας περιφερειακή αρχή, χωρίς να κάνει βέβαια τίποτα και είναι η συνήθης  επαναλαμβανόμενη υπόσχεση σε όλες τις εκδηλώσεις των Αργιθεατών.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής πριν 6 χρόνια, ο τότε και τώρα Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος  είχε πει:

‘Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας έχει οδική απομόνωση προς όλες τις περιοχές, όχι μόνο προς μία, και προς την Ευρυτανία και προς τα Γιάννενα και προς την Αθήνα και προς τη Λάρισα. Είναι μια περιοχή, λοιπόν, με μεγάλη οδική απομόνωση και τέτοια θέματα πραγματικά μας «αγγίζουν».

Όσον αφορά τώρα τα έργα για την Ευρυτανία, για να μην καταχραστώ το χρόνο θα είμαι πολύ σύντομος. Να σας πω, λοιπόν, ότι σε επίπεδο μελετών, είμαστε στη μελέτη οδού Βραγιανά – Ρόγκια, όπως λέτε, και στα Κέδρα, γιατί υπηρέτησα και ως εκπαιδευτικός εκεί και, πραγματικά, έχω δει τα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μένει γι’ αυτή την μελέτη, η οποία είναι στο «ΠΙΝΔΟΣ», είναι η άδεια περιβαλλοντικών. Σκεφτόμαστε να την εντάξουμε στους ΚΑΠ και να γίνει πάρα πολύ γρήγορα. Δηλαδή, είναι ένα έργο προτεραιότητας για εμάς, είναι σύνδεση δύο νομών, το οποίο είναι απαίτηση όχι μόνο των κατοίκων της Ευρυτανίας, αλλά και της Καρδίτσας, να ξέρετε. Πραγματικά, πιστεύω, ότι πολύ γρήγορα, ίσως, και μέσα στο 2012, να ολοκληρωθεί, όχι απλώς να ξεκινήσει’.

Κύριε Περιφερειάρχα,

Από τότε πέρασαν 6 χρόνια, παρακολουθώντας και το όντως  σημαντικό έργο που κάνετε σε όλη τη Θεσσαλία, παρακαλούμε να δείτε θετικά και την ολοκλήρωση του δρόμου Ρόγκια – Βραγκιανά που θα δώσει άλλη πνοή στα φτωχοχώρια των Αγράφων και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων.

Θερμά σας παρακαλούμε, και εφόσον το έχετε σε πρώτη προτεραιότητα, αν είναι δυνατόν να μας δώσετε και ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του δρόμου.

Ο σύλλογός μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε περεταίρω ενημέρωση και συνάντηση εάν είναι εφικτό στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών στην Αθήνα που προΐσταστε».