«Κλείδωσαν» τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τις μέρες του Πάσχα, αρχής γενομένης από αύριο με εντατικούς ελέγχους σε όλους τους οδικούς άξονες της χώρας.

Ήδη έχει δοθεί εντολή σε όλους τους αστυνομικούς να προχωρούν σε διαρκείς, αναλυτικούς ελέγχους των εγγράφων και όπου υπάρχουν ασάφιες να μην τους επιτρέπεται να περάσουν τα μπλόκα.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» οι έλεγχοι στις εθνικές οδούς θα είναι σαρωτικοί ενώ μπλόκα θα στηθούν και σε εναλλακτικές διαδρομές όπως μέσω Πάρνηθας, Λουτρακίου, Δερβενοχωρίων κλπ.

Μάλιστα έχει δοθεί σαφής οδηγία ότι σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων έχει δοθεί σαφής εντολή να μην υπάρξει καμιά χαριστική πράξη επιστροφής τους ή διαγραφής προστίμων.

Οι έλεγχοι της τροχαίας θα κορυφωθούν την Κυριακή του Πάσχα όπου θα στηθούν μπλόκο σε Αττική Οδό στις λεωφόρους Σουνίου, Μαραθώνος Λαυρίου και σε αυτές γύρω από Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Λούτσα για να ανακοπεί τυχόν επιθυμία ορισμένων να μεταβούν στις εξοχικές τους κατοικίες.

Επιπλέον δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς όλης της χώρας να επιτηρούν τους ιερούς ναούς την Μεγαλη Εβδομάδα κι αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει συγκέντρωση πιστών να παρέμβουν και να ενημερώσουν τις κεντρικές υπηρεσίες. Ελεγχος θα υπάρξει και σε τυχόν συγκεντρώσεις πολιτών σε πυλωτές πολυκατοικιών και σε άλλες πασχαλινές συναθροίσεις. Μεγάλο ζητούμενο είναι κι η κίνηση κι οι συγκεντρώσεις αλλοδαπών, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας όπου υπάρχει μικρός βαθμός πεθαρχίας .

dikaiologitika.gr