Βιβλιοπαρουσίαση

4701

«Το Δίκαιο στις Παροιμίες και στα Άσματα των Ελλήνων»

από την Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων

Ένα πρωτότυπο για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, επιστημονικό βιβλίο του συγγραφέα Μάρκου Γκιόλια, με τίτλο «Το Δίκαιο στις Παροιμίες και στα Άσματα των Ελλήνων», παρουσιάζει η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων. Το βιβλίο είναι το δεύτερο του συγγραφέα για την Εταιρεία  και το 25ο  στη σειρά των εκδόσεων της Εταιρείας, η οποία παραδίδει στο κοινό για άλλη μια φορά μια έγκυρη και  υπεύθυνη επιστημονική εργασία και μια παρακαταθήκη για τον πολιτισμό και τα γράμματα.

Ο Μάρκος Γκιόλιας γεννήθηκε στη Βαλαώρα Ευρυτανίας και σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες, αλλά τα πνευματικά του ενδιαφέροντα γρήγορα επεκτάθηκαν στην ιστορία. Τον ενδιαφέρει η ιστορία της γενέθλιας γης (κυρίως της Ευρυτανίας, αλλά όχι μόνο), σημαντικών προσωπικοτήτων της (όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Κώστας Χατζόπουλος), και οι μορφές οργάνωσης της τοπικής αγροτικής – κτηνοτροφικής οικονομίας. Σε όλο του το έργο, είτε πρόκειται για μελετήματα σχετικά με Έλληνες λογοτέχνες, είτε για ιστορικές προσωπικότητες, είτε για τοπικά κοινωνικά φαινόμενα, ο Μάρκος Γκιόλιας επιμένει να φέρνει στο φως και να αναλύει ένα ευρύτερο πνεύμα αλληλοεπηρεαζομένων παραγόντων που συγκροτούν μια ολόκληρη εποχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 και ώρα 18.30 στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», Πανεπιστημίου 52 στην Αθήνα. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Οι Ομότιμοι Καθηγητές Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών: κ. Νικόλαος Κλαμαρής,  και  η κ. Κέλλυ Μπουρδάρα, καθώς και Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής ΜΒΑ-Υγεία  κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Φώτης Κουλαρμάνης.