Βιογραφικό

0
5745

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1960, με καταγωγή από την Ευρυτανία. Αποφοίτησα από το Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού της Αθήνας το 1978. Σπούδασα Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1978-1984).

Ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (1985-1987). Εκτέλεσα την υπηρεσία υπαίθρου, ως αγροτική ιατρός στην ορεινή Κορινθία (1987-1988) και στη συνέχεια εργάστηκα ως βοηθός Χειρουργικής Κλινικής στο Θεραπευτήριο ¨ΥΓΕΙΑ¨ (1988-1990). Ακολούθησα ερευνητική εκπαίδευση (research fellow) στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά (1990-1992). Εργάστηκα επί τετραετία ως ειδικευόμενη ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών από όπου έλαβα την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής το 1997. Παράλληλα εκπονούσα την Πειραματική Διδακτορική μου Διατριβή στο Πειραματικό Χειρουργικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Την ολοκλήρωσα και αναγορεύθηκα Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1994. Μετεκπαιδεύτηκα στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά (clinical fellow) με εξειδίκευση στη Μικροχειρουργική, με υποτροφία του Ιδρύματος ¨Α. Ωνάσης¨ (1997). Έλαβα το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πλαστικής Χειρουργικής (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery / EBOPRAS) το 1998.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάσθηκα επί δεκαετία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (1999-2009). Από το 2009 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως ελεύθερη επαγγελματίας στον ιδιωτικό τομέα, συνεργαζόμενη με την Κλινική ¨Μητέρα¨, το Θεραπευτήριο ¨Ευγενίδειο¨ και την Κλινική ¨Ελευθώ¨ της Χίου.

Είμαι παντρεμένη από το 1987 με τον ιατρό Αλέξανδρο Ροδολάκη, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”. Έχουμε ένα γιό, ειδικευόμενο ιατρό Μαιευτικής – Γυναικολογίας και μία κόρη φοιτήτρια Ιατρικής.

Τα κίνητρά μου για να ασχοληθώ με την πολιτική

Η ένταξή μου στην ενεργό πολιτική έχει ανιδιοτελή και αγαθά κίνητρα και η επιλογή μου μέσα από την αξιοκρατική διαδικασία του Μητρώου Υποψηφίων Στελεχών της ΝΔ, αποτέλεσε τιμή για μένα.

Επιθυμία μου μέσα από το κόμμα της Ν.Δ. που με εκφράζει πολιτικά και ιδεολογικά και στο οποίο ανήκω αταλάντευτα από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα, είναι να συμβάλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Είναι η επιθυμία μου να συστρατευθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν νεωτεριστή, σύγχρονο και ειλικρινή πολιτικό, που με τον ξεκάθαρο λόγο του με έπεισε και τον εμπιστεύτηκα.

Ευρυτανία

Η Ευρυτανία είναι ο τόπος καταγωγής μου. Στα Λεπιανά γεννήθηκε ο πατέρας μου Γεώργιος και ο παππούς μου Κωνσταντίνος Οικονόμου. Η γιαγιά μου Αθηνά Οικονόμου, το γένος Νταβαρίνου, γεννήθηκε στα Τοπόλιανα, ο δε παππούς μου Δημήτρης Αγγελάκης, πατέρας της μητέρας μου, γεννήθηκε στη Γρανίτσα Ευρυτανίας.

Η Ευρυτανία αποτελεί για μένα, από τα παιδικά μου ήδη χρόνια, έναν παράδεισο ξεγνοιασιάς, ηρεμίας και γαλήνης. Το σπίτι μας στο Καρπενήσι, είναι εδώ και πολλά χρόνια το καταφύγιο ξεκούρασης και στοχασμού για όλη μου την οικογένεια και ο αγαπημένος τόπος συνάντησης συγγενών και φίλων.

Το μοναδικό μου κίνητρο είναι η μεγάλη μου αγάπη για τον τόπο αυτό και η επιθυμία μου να βοηθήσω έναν πανέμορφο νομό που έχει πληγεί σοβαρότατα από την οικονομική κρίση, να ορθοποδήσει.

Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου επισκέφτηκα κάθε άκρη της Ευρυτανίας, άκουσα και συνομίλησα τους Ευρυτάνες απ΄ άκρη σ΄ άκρη του νομού, συνάντησα τους ετεροδημότες και είμαι έτοιμη για την επόμενη ημέρα της Ευρυτανίας.

Εύχομαι και ελπίζω οι Ευρυτάνες πολίτες να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους. Πρώτος και βασικός μου στόχος είναι να κρατηθούν οι νέοι στον τόπο τους και να γυρίσουν πίσω αρκετοί από αυτούς που έφυγαν.

Αναγνωρίζω τη δυσκολία του εγχειρήματος αλλά βλέπω και τις δυνατότητες της Ευρυτανίας. Ιδανικός επενδυτικός προορισμός, με μοναδική ομορφιά και τεράστιο φυσικό πλούτο, σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μια αυτοδύναμη διακυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Να δημιουργήσει ένα πρόσφορο επενδυτικό κλίμα, να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να δοθούν κίνητρα για δουλειές στους νέους, στον τόπο τους. Να εφαρμοστεί η πολιτική μας για τον πρωτογενή τομέα, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Δύο τομείς πολύ σημαντικοί για την Ευρυτανία. Να βελτιώσουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ώστε ο Ευρυτάνας ασθενής των δυσπρόσιτων περιοχών να έχει και αυτός την ιατρική περίθαλψη που του αρμόζει και που δικαιούται. Να γίνει η Ευρυτανία ο πρώτος τουριστικός προορισμός για τους ξένους, μια και διαθέτει πανέμορφα βουνά, λίμνες και ποτάμια. Να αναβιώσει η μεσαία τάξη που έχει καταστραφεί. Να ολοκληρωθούν επιτέλους οι οδικοί άξονες που αποκλείουν την Ευρυτανία από την εμπορική και τουριστική ανάπτυξη. Να αξιοποιηθεί επιτέλους η λίμνη των Κρεμαστών. Να αποκτήσει η Ευρυτανία ένα πιο ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο. #thomaioikonomou