Βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών στη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας

0
1353

 

Σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, η Ακαδημία Αθηνών απένειμε στη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας το Τιμητικό Βραβείο Γραμμάτων & Καλών Τεχνών. Το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, παρουσία σπουδαίων εκπροσώπων του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών, βράβευσε τη Φιλαρμονική μας σε αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς της στη Μουσική και τον Πολιτισμό, τόσο στην πόλη της Λαμίας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

H Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, μια από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές στην Ελλάδα, έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό και μουσικό έργο, το οποίο αντικατοπτρίζει συνάμα την ιστορία, την πολιτιστική πορεία και την κοινωνική εξέλιξη του τόπου μας, από την ίδρυσή της το 1896 έως σήμερα. Προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε αναρίθμητες πολιτιστικές, θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Δ.Φ.Λ. έχει καταφέρει να προσφέρει ανιδιοτελώς ψυχαγωγία, να δημιουργεί μουσική αντίληψη και να μεταδίδει την εγχώρια μουσική παράδοση σε όλο τον κόσμο.

Αυτό ακριβώς το σπουδαίο έργο, βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών τοποθετώντας επάξια τη Φιλαρμονική μας στο υψηλότερο πολιτιστικό βάθρο της χώρας!

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη, και ύστερα από επισταμένη έρευνα και εργασία σχεδόν δύο ετών η πορεία και το έργο της Φιλαρμονικής, καταγράφηκε σε βιβλίο το οποίο και κατατέθηκε μαζί με το φάκελο προς αξιολόγηση, στην Ακαδημία Αθηνών. Το τεύχος με τα κείμενα επιμελήθηκε η φιλόλογος-συγγραφέας Ειρήνη Πασχαλίδη ενώ το εξώφυλλό του φιλοτεχνήθηκε από τον εικαστικό Σπύρο Μακρυγιάννη. (πηγή LamiaReport)