Βρυξέλλες: Συνάντηση Κ. Μπακογιάννη με την Επίτροπο Κ. Κρέτσου

32259

Η συνάντηση Μπακογιάννης – Κρέτσου για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και  συζήτησαν  για θέματα που αφορούν τον μέλλον της Περιφέρειας αλλά και της Αθήνας.

Στο τραπέζι το έργο του Ασωπού και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Στην διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, υπήρξε εκτενής συζήτηση για το θέμα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα για το έργο του Ασωπού.

Παράλληλα, τέθηκε και το ζήτημα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027 για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις στις Βρυξέλλες. Ένα πρόγραμμα από το οποίο μπορούν να υπάρξουν σημαντικές χρηματοδοτικές πηγές για έργα στην Αθήνα.

Η Επίτροπος μετά την συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Τον ευχαρίστησα για την πολύ καλή συνεργασία και καλωσόρισα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, ενώ ζήτησα να αυξηθούν περεταίρω οι προσπάθειες για να επιταχυνθεί η απορροφητικότητα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη  που διαπίστωσα ότι το εμβληματικό έργο του Ασωπού, που στοχεύει στην εξυγίανση της περιοχής του Ασωπού και στον εκσυγχρονισμό του βιομηχανικού πάρκου των Οινοφύτων, προχωράει με σταθερό ρυθμό. Είμαι σίγουρη ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του και να συνεχίσουμε αυτή την εποικοδομητική συνεργασία. Προσωπικά εύχομαι τα καλύτερα στον κ. Μπακογιάννη».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε: « Είχαμε μία σημαντική συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu. Πολύ θετική η αποτίμηση της προσπάθειας μας στην Περιφέρεια, όχι μόνο για να πιάσει τόπο κάθε ευρώ του ΕΣΠΑ, αλλά και για να αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Εδώ έχει ανοίξει ήδη και η συζήτηση για τη νέα προγραμματική περίοδο του 2021-2027. Μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Αθηναίων, αρκεί να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Με σοβαρό σχεδιασμό και ξεκάθαρους στόχους».

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Στυλιανίδη

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες ο κ. Μπακογιάννης είχε συνάντηση και με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, για το θέμα της αναβάθμισης του Ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Στόχος να δημιουργηθούν νέες δυνατότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να συμβάλει με τους δικούς της μηχανισμούς στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Πόρισμα της συζήτησης η ανάγκη να υπάρξουν γενναίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι διοικητικές αρμοδιότητες.