Παρά την εσωτερική μου άρνηση, για πολλούς και ευνόητους λόγους, κάθισα λοιπόν να δω την πολυσυζητημένη σειρά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που τον εκτόξευσε στην Προεδρία της Ουκρανίας, η οποία προβάλλεται κάθε βράδυ στον ΑΝΤ1. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της σειράς θα διατεθούν στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό και σε άλλες οργανώσεις της Ουκρανίας, όπως δήλωσε η εταιρεία διανομής Eccho Rights. Μεγάλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν, ήδη, αποκτήσει τα δικαιώματα της σειράς, μεταξύ των οποίων το Channel 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο, MBC στη Μέση Ανατολή, το PRO TV στη Ρουμανία και ο ANT1 στην Ελλάδα, ενώ η σειρά θα προβληθεί και σε Γαλλία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Εσθονία και Γεωργία.

Η πολυσυζητημένη κωμική- σατιρική σειρά του 2015 «Υπηρέτης του Λαού» («Servant Of The People»), την οποία υπογράφει, ως δημιουργός και πρωταγωνιστής, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν το έναυσμα για την εμπλοκή στην πολιτική και τελικά εκλογή του Ζελένσκι στη θέση του Προέδρου της Ουκρανίας.

Κατά κοινή ομολογία η σειρά άνοιξε στον Ζελένσκι τον δρόμο προς την Προεδρία αφού μετά την τεράστια επιτυχία της, ο ίδιος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου στις εκλογές του 2019, τις οποίες και κέρδισε με το κόμμα του το οποίο ονομάστηκε και αυτό «Υπηρέτης του Λαού».

H κωμωδία αυτή φωτίζει τις καταστάσεις στην Ουκρανία πριν την εκλογή του Ζελένσκι, ενώ ο Πρόεδρος που ενσαρκώνει στη σειρά είναι ένας απλός άνθρωπος, του οποίου ο ρόλος εξελίσσεται σε έναν ηρωικό και λατρεμένο ηγέτη, ο οποίος μάχεται κατά της διαφθοράς.

Στην υπόθεση της σειράς παρακολουθούμε τον Βασίλι Πέτροβιτς Χολομπόροντκο έναν ταπεινό δάσκαλο, ο οποίος είναι εξοργισμένος με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του. «Ένας μαθητής τον τραβάει βίντεο τη στιγμή που ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και το ανεβάζει στο YouTube, όπου γίνεται viral. Όλοι οι πολίτες ταυτίζονται με το ξέσπασμα του Βασίλι και αρχίζουν να συγκεντρώνουν χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του ώστε να γίνει Πρόεδρος. Και προς έκπληξη όλων εκλέγεται. Ο «Υπηρέτης του Λαού» ακολουθεί τον Βασίλι στη νέα του ζωή ως Πρόεδρος και προβάλλει τον τρόπο που διαχειρίζεται τις προσδοκίες, όχι μόνο ενός έθνους, αλλά και εκείνες της οικογένειας και των φίλων του. Ο Βασίλι δεν θέλει να αλλάξει τίποτα από τη ζωή του. Θέλει να μείνει ο ίδιος…Το μόνο πρόβλημα είναι πως πλέον είναι ο πιο ισχυρός άντρας της χώρας. Θα αποκαρδιώσουν οι σκοτεινές δυνάμεις τον Βασίλι ή ο ταπεινός δάσκαλος θα καταφέρει να επιβιώσει ενάντια στη διαφθορά;» διαβάζουμε στην παρουσίαση της σειράς (news247.gr).

Βέβαια, στην πραγματικότητα κάτι δημοσιεύματα για offshore του ‘υπηρέτη’ και της παρέας του, μαζί με κατηγορίες για επιθέσεις στους ρωσόφωνους της Ουκρανίας, αφήνουν και μια χαραμάδα για λίγη παραπάνω σκέψη…

Πόσο άραγε είναι μπερδεμένη η πραγματικότητα με τη μυθοπλασία σε αυτόν τον κόσμο; Πόσο εύκολα χειραγωγείται η κάθε κοινή γνώμη; Πόσο αμερικάνικη ιστορία είναι όλο αυτό και πόσο τελικά ζούμε ιστορίες του Χόλιγουντ όλοι σε αυτόν τον πλανήτη;

Αυτόματα αναρωτιέμαι σε ποιο είδος κατατάσσεται το σήριαλ της δικής μας χώρας… φαρσοκωμωδία, δράμα ή ψυχολογικό θρίλερ;

Απλά ερωτήματα όσο παρακολουθώ μια χαριτωμένη κωμωδία που έχει καταλήξει να γίνει πολεμικό θρίλερ… με αληθινούς νεκρούς.