Γιορτινό ψαρονέφρι γεμιστό … με Ευρυτανικό προσούτο

0
2622

Βαθμός Δυσκολίας **
Προετοιμασία: 20 | Χρόνος ψησίματος : 80΄ | Μερίδες: 3

Υλικά

1 ψαρονέφρι 700 γραμμάρια
4 φέτες προσούτο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
3 φέτες τυρί κίτρινο
ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες (10 τεμάχια)
10 πατάτες μικρές (baby)
τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο για το ψαρονέφρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψαρονέφρι πρώτα σε μία πλευρά κατά μήκος του κρέατος και έπειτα από την αντίθετη πλευρά για να ανοίξει σαν βιβλίο. Αλατοπιπερώνουμε από την μέσα πλευρά του κρέατος. Γεμίζουμε το ψαρονέφρι με το προσούτο και τις λωρίδες από την πιπεριά. Συμπληρώνουμε με το τυρί και γυρνάμε το ψαρονέφρι προσεχτικά ρολό. Για να μην μας ανοίξει του καρφώνουμε 4 -5 οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ένα μέτριο πυρέξ. Ριχνουμε το κρασί, 1 ποτήρι νερό και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 80 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Για τις πατάτες πανέ καθαρίζουμε τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περνάμε από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά και έπειτα τις τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.