
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας (420γρ)
2 μεγάλα μήλα
150 γρ ζάχαρη
¼ κγ κανέλα σκόνη
½ λεμόνι
1 κσ γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε ένα-ένα τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες (πάχους 1 εκ περίπου). Κάθε μήλο βγάζει 4 φέτες. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 3,8 εκ κόβουμε στο κέντρο κάθε φέτας μήλου. Μια-μια φέτα την αλείφουμε με λεμόνι και τη βουτάμε σε ένα πιάτο που έχουμε ανακατέψει με 100 γρ ζάχαρη και ¼ κγ κανέλα (ακουμπάμε τις δυο πλευρές και το πλαϊνό τους). Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Έπειτα τις λωρίδες τις κόβουμε και στη μέση. Παίρνουμε μια-μια τις λωρίδες σφολιάτας και τις τυλίγουμε γύρω από το μήλο τεντώνοντας τις ελαφρά και φροντίζοντας να καλύπτει λίγο η μια λωρίδα τη άλλη. Το αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες. Όταν μπουν όλα στο ταψί, τα αλείφουμε με γάλα και τα πασπαλίζουμε ένα-ένα με ½ κγ ζάχαρη από πάνω. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει, να πάρει χρυσαφί χρώμα και να καραμελώσει η σφολιάτα.
Πηγή: www.paxxi.gr

































