Χρόνος προετοιμασίας: 2-3 ώρες | Χρόνος ψησίματος: 2-3 ώρες | Μερίδες: 8

Υλικά

1 κιλό χοιρινό

1 κιλό μοσχάρι

300γρ. γραβιέρα

300γρ. κεφαλογραβιέρα

6 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια

2 ντομάτες

2 πατάτες

50γρ. βούτυρο

Λάδι

Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα δυο κρέατα και τα κόβετε σε κύβους. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις ντομάτες και τα κόβετε και αυτά σε κύβους. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα προσθέσετε λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα βάζετε στο ψυγείο το λιγότερο για 2-3 ώρες για να μαριναριστούν. Στην συνέχεια βάζετε τα υλικά σε μια λαδόκολλα, κόβετε σε κύβους τις πατάτες και τα τυριά, σκορπάτε το βούτυρο σε μικρές ποσότητες πάνω στο μείγμα. Τυλίγετε το φαγητό και το ψήνετε για 2-3 ώρες στους 160 βαθμούς. Λίγο πριν το τέλος το ανοίγετε να πάρει λίγο χρώμα. Η συνταγή με την ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στη γάστρα. Σε αυτή την περίπτωση ψήνετε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς.

Πηγή: www.pathosgiamagiriki.gr