Στην κόψη του ξυραφιού…

23025

Ενώ ετοιμαζόμουν όμορφα κι ωραία να γράψω το editorial αυτής της εβδομάδας με θέμα τη Γιορτή του Πατέρα και το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο άνθρωπος στη ζωή μας, ξαφνικά βλέπω στην τηλεόραση να εκτυλίσσονται σκηνές αχαρακτήριστες.

Βλέπω τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπραρμπαρούση, εδώ τον κοντοχωριανό μας από την Αιτωλοακαρνανία, να ωρύεται κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης επί της ουσίας κάλεσε σε πραξικόπημα τις ένοπλες δυνάμεις λέγοντας: «Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!».

Κι ενώ ακούγονταν τέτοιου είδους λόγια για πρώτη φορά από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου, από κάτω καταχειροκρότησαν οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα και ενώ τον αποδοκίμαζαν οι συνάδελφοί του από τα άλλα κόμματα, εκείνος τους έδειχνε με το δάχτυλο και φώναξε πολλές φορές: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!» Αργότερα βέβαια τον διέγραψε και το κόμμα του, μετά το σάλο που ξέσπασε.

Για τις αθλιότητες που ξεστόμισε την Παρασκευή (15.06.2018) από το βήμα της Βουλής, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και με την συνδρομή της αντιτρομοκρατικής εντάθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ το βράδυ της Παρασκευής εκτυλίχθηκαν σκηνές αμερικάνικης ταινίας δράσης, όταν με το βουλευτικό αυτοκίνητο παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία. Μετά από το κυνηγητό στην Αιτωλοακαρνανία, τελικά τον συνέλαβαν τη Δευτέρα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι.

Το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας απέδωσε ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για τις προκλητικές του δηλώσεις από το βήμα της Βουλής.

Στον Ποινικό Κώδικα Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας είναι:

  1. Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με κάθειρξη.
  2. Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη.
  3. Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια με πρόθεση μιας από τις αναφερόμενες στο άρθρο 134 πράξεις τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
  4. Συνωμοσία υπάρχει όταν δύο ή περισσότεροι συναποφασίσουν να τελέσουν πράξη εσχάτης προδοσίας ή αναλάβουν αμοιβαία υποχρέωση να τελέσουν τέτοια πράξη.

Τι τραγική ειρωνεία! Η ιστορία έχει δείξει πολλές φορές ότι οι άνθρωποι που διατυμπανίζουν την αγάπη τους για την πατρίδα και ότι μόνο αυτοί κατέχουν τα σκήπτρα του έθνους (!) είναι και αυτοί που τελικά προβαίνουν σε πράξεις εσχάτης προδοσίας. Όταν κάποιος έχει μια άποψη και την εκφράζει με τέτοια δυναμική δημόσια, καλό είναι να την υποστηρίζει μέχρι τέλους. Μαγκιά δεν είναι να προκαλείς και μετά να την κοπανάς και να σε κυνηγούν 2 μέρες…

Ελένη-Ευαγγελία Αρωνιάδα

Εκδότρια