Διαβάστε όλη τη λίστα με τα έργα 15,6 εκ.ευρώ εγκρίθηκαν στην Π.Ε Ευρυτανίας.

4035

 

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού στις 27 Δεκεμβρίου 2017

Δρόμοι, γήπεδα, σχολεία… λίμνες και τελεφερίκ στα νέα έργα

 

 

Επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού για τα σχέδια της Περιφέρειας να κατασκευάσει τελεφερίκ προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου αλλά και εσωποτάμιας λίμνης στον Καρπενησιώτη. Συγκεκριμένα στο τεύχος 786, στις 27 Δεκεμβρίου 2017, αποκλειστικά Ο Ευρυτανικός Παλμός δημοσιεύει για πρώτη φορά αναλυτικό ρεπορτάζ για τα σχέδια της Περιφέρειας και της ΠΕ Ευρυτανίας για δυο μεγάλα έργα ανάπτυξης που είναι η δημιουργία τελεφερίκ και λίμνης στην ποταμιά.

 

Την ένταξη νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 15.655.800,00 € πέτυχε στο Νομό Ευρυτανίας η Περιφέρεια Στερεάς και η ΠΕ Ευρυτανίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, το νέο αυτό Τεχνικό πρόγραμμα είναι προϊόν των δημοσίων διαβουλεύσεων που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο οπότε και καθορίστηκαν οι προτεραιότητες και τα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε όλο τον Νομό και σε διαφόρους τομείς, Τουρισμό, Παιδεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Αθλητισμό, Περιβάλλον, Πολιτική Προστασία καθώς και έργα οδοποιίας.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου, μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη αποφασίστηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας των παρακάτω έργων:


Για έργα Οδοποιίας – 8.580.000,00 €

«Αποκατάσταση Βλαβών – Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Αγράφων» προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά σε αποκατάσταση βλαβών, σημειακές παρεμβάσεις με την κατασκευή τεχνικών έργων (κυβωτοειδείς οχετοί, σωληνωτοί οχετοί, ρείθρα κλπ) και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αγράφων, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και η ασφάλεια του ιδιαιτέρως επιβαρυμένου οδικού δικτύου. Προτεραιότητα θα δοθεί στην Δαφνούλα, στο Βασιλέσι και στα Φουσιανά.

 • «Αποκατάσταση Βλαβών – Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησιού» προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά σε αποκατάσταση βλαβών, σημειακές παρεμβάσεις με την κατασκευή τεχνικών έργων (κυβωτοειδείς οχετοί, σωληνωτοί οχετοί, ρείθρα, κλπ) και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και η ασφάλεια του ιδιαιτέρως επιβαρυμένου οδικού δικτύου.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Μάραθος (Α φάση)», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Μάραθος με διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτόστρωση ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς τον Μάραθο, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες.
 • «Ολοκλήρωση Ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου Αγία Βλαχέρνα – Όρια Νομού», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά σε διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο Αγία Βλαχέρνα όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας ώστε να ολοκληρωθεί η τουριστική διαδρομή από το Καρπενήσι μέχρι τον Αγαλιανό (Λίμνη Κρεμαστών) από τα Φιδάκια.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Μεγάλο Χωριό – Λακκώματα – Καλιακούδα (Α φάση)», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά σε διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο Μεγάλο Χωριό – Λακκώματα – Καλιακούδα μιας τουριστικής διαδρομής που οδηγεί σε εγκαταστάσεις παιδικών κατασκηνώσεων και προς την περιοχή των Δολιανών και του Φαραγγιού ¨Πάντα Βρέχει¨.
 • «Ολοκλήρωση Ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Άγραφα – Επινιανά», προϋπολογισμού 800.000,00 €. Το έργο αφορά σε διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο προς Άγραφα και Επινιανά ώστε να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου επαρχιακού οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Παλαιοκατούνα – Σύχνικο (Α φάση)», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Παλαιοκατούνα – Σύχνικο με διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτόστρωση ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς το Σύχνικο, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες.
 • «Προστασία Πρανών ΕΟΔ Καρπενησιού – Προυσού (β φάση)», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην κατασκευή συρματοπλεγμάτων και τοιχίων αντιστήριξης για την προστασία του οδικού δικτύου από βραχοπτώσεις και συγκράτησης των πρανών στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Καρπενήσι – Προυσός, ώστε να συνεχιστούν οι σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της ασφάλειας του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Γέφυρα Μέγδοβα – Στένωμα», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Γέφυρα Μέγδοβα – Στένωμα με διαπλατύνσεις και κατασκευή τεχνικών ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς το Στένωμα μέσω Γέφυρας Μέγδοβα και Αρωνιάδας.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Αρέντα – Καταβόθρα», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Αρέντα – Καταβόθρα με διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς την Αρέντα μέσω Καταβόθρας.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Διπόταμα – Καστανούλα – Καστανιά», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Διπόταμα – Καστανούλα – Καστανιά με διαπλατύνσεις και κατασκευή τεχνικών ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς την Καστανιά μέσω Καστανούλας.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Άγιος Ανδρέας – Καλλιθέα», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Άγιος Ανδρέας  – Καλλιθέα με διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις ώστε να βελτιωθεί η συγκεκριμένη τουριστική διαδρομή περιμετρικά του Κώνισκου πλησίον του Καρπενησίου.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Διάσελα – Ζυγός – Άνω Εσοχώρια», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Διάσελα – Ζυγός – Ανω Εσοχώρια με διαπλατύνσεις και κατασκευή τεχνικών ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς τα Άνω Εσοχώρια.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Χούνη – Αλέστια», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Χούνη – Αλέστια με διαπλατύνσεις και κατασκευή τεχνικών ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς τα Αλέστια.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Βελωτά – Εσοχώρια», και προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Βελωτά – Εσοχώρια με διαπλατύνσεις και κατασκευή τεχνικών ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς τα Εσοχώρια.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Ασπρόπυργος – Ζυγός – Διάσελα», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Ασπρόπυργος – Ζυγός – Διάσελα με διαπλατύνσεις και κατασκευή τεχνικών ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς τον Ασπρόπυργο μέσω Αιτωλοακαρνανίας.
 • «Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου Άγραφα – Τρίδεντρο», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση βλαβών και την κατασκευή τεχνικών για την βελτίωση της πρόσβασης προς το Τρίδεντρο.
 • «Βελτίωση οδικού δικτύου Σταυρός – Κοψέικα», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Σταυρός – Κοψέικα με διαπλατύνσεις και κατασκευή τεχνικών ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση προς τον οικισμό Κοψέικα.
 • «Αποκατάσταση Βλαβών – Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Καρπενήσι – Άγιος Νικόλαος», και προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση βλαβών, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο Καρπενήσι – Άγιος Νικόλαος.
 • «Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Καρπενήσι – Βουτύρο (β φάση)», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση βλαβών, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο Καρπενήσι – Βουτύρο.
 • Την αύξηση του προϋπολογισμού του ενάριθμου 2017ΕΠ06600005 έργου στην ΣΑΕΠ 066 με τίτλο  «ΤΕΧΝΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ  ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ – ΓΕΦΥΡΑ ΑΥΛΑΚΙΟΥ» κατά 000,00 €, από 315.000,00 € σε 495.000,00 € ώστε να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη οδική σύνδεση με την Καρδίτσα.

Έργα για τον αθλητισμό – 3.054.800,00 €

 

 • «Αξιοποίηση – Εκσυγχρονισμός Κτιρίων & Εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 344.800,00 €. Το έργο αφορά στην αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό Κτιρίων & Εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου με εργασίες στις κτιριακές εγκαταστάσεις των κτιρίων του προπονητηρίου και του διοικητηρίου, στην συντήρηση των κερκίδων, στην οδοποιία και την περίφραξη του κέντρου, στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στην συντήρηση και επισκευή των δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων και με εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών των εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • «Κατασκευή Γηπέδου Φραγκίστας», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην κατασκευή Γηπέδου στον Δήμο Αγράφων, στην περιοχή της Φραγκίστας κατάλληλων διαστάσεων με χλοοτάπητα ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες, επιλύοντας έτσι το χρόνιο πρόβλημα του Δήμου Αγράφων που δεν διαθέτει κανένα γήπεδο με χλοοτάπητα.
 • «Βελτίωση Εγκαταστάσεων Εθνικού Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου – Κατασκευή Στεγάστρου κερκίδων», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην κατασκευή στεγάστρου στις κερκίδες, την τοποθέτηση καθισμάτων και στην βελτίωση των υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου στο κεντρικό Γήπεδο Καρπενησίου.

Έργα για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό & την Παιδεία – 2.185.000 €


«Βελτίωση Προσβασιμότητας – Κατασκευή προβλητών Λίμνης Κρεμαστών», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση της προσβασιμότητας προς την Λίμνη Κρεμαστών με έργα οδοποιίας προς της υπάρχουσες προσβάσεις αλλά και την κατασκευή νέων προβλητών σε συγκεκριμένες θέσεις, με προτεραιότητα στον Άγιο Γεώργιο, στην Σιβίστα και στην Τατάρνα

 • «Συντήρηση – Αναβάθμιση εγκαταστάσεων Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου & Μαθητικής Εστίας», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση των εγκαταστάσεων του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου και της Μαθητικής Εστίας με εργασίες στις κτηριακές εγκαταστάσεις των κτηρίων αλλά και στον εξοπλισμό.
 • «Συντήρηση – Αξιοποίηση Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην συντήρηση και αξιοποίηση συγκεκριμένων Δημοτικών Κτιρίων με εργασίες στις κτιριακές εγκαταστάσεις των κτιρίων αλλά και στον εξοπλισμό για δημιουργία χώρων πολιτισμού και τουρισμού.
 • «Ανάπλαση Γέφυρας Καμάρας Δομιανών και περιβάλλοντος χώρου», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην αναστύλωση, ανάπλαση και ανάδειξη της παραδοσιακής πέτρινης γέφυρας που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό των Δομιανών και έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο.
 • «Συντήρηση – Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων ΕΠΑΛ» προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην συντήρηση και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ενιαίου Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου, ενός ιδιαίτερα επιβαρυμένου σχολικού κτιρίου, το οποίο έχει τουλάχιστον μια 8ετία να συντηρηθεί και είναι και το μόνο Τεχνικό Λύκειο στο Νομό.

Έργα για την Πρόνοια – 380.000 €

4.1 «Κατασκευή κτιρίου για την στέγαση Κέντρου Διημέρευσης ΑΜΕΑ», προϋπολογισμού 380.000,00 €. Το έργο αφορά στην δημιουργία Κέντρου φιλοξενίας και φροντίδας σε ημερήσια βάση με υπηρεσίες διημέρευσης ατόμων με αναπηρία, και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από το Δήμο Καρπενησίου. Ο Δήμος Καρπενησίου ως Δήμος έδρας Νομού παρέχει υπηρεσίας πρόνοιας για όλο το Νομό. Το έργο θα κατασκευαστεί σε δημοτικό χώρο.

 

Έργα για το Περιβάλλον – 350.000 €

5.1 «Βελτίωση υδρεύσεων – Αποχετεύσεων ΔΕ Κτημενίων», προϋπολογισμού 350.000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης σε τοπικές κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Κτημενίων του Δήμου Καρπενησίου.


 

 Έργα για την Πολιτική Προστασία – 700.000 €

6.1 «Συντήρηση – Προμήθεια και τοποθέτηση δεξαμενών πυρόσβεσης», προϋπολογισμού 200.000,00 €. Το έργο αφορά στην Συντήρηση υπαρχόντων δεξαμενών και στην προμήθεια και τοποθέτηση νέων, σε επιλεγμένα σημεία για λόγους πολιτικής προστασίας.

6.2 Την αύξηση για το ενάριθμο, 2014ΕΠ56600015, που αφορά «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» κατά 500.000,00 €, για την κάλυψη των αναγκών πολιτικής προστασίας του φετινού χειμώνα.

 

Ωρίμανση Έργων – Σύνταξη Νέων Μελετών – 406.000 €


 • «Κατασκευή νέας γέφυρας στην θέση Μέγδοβα», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας για προετοιμασία φακέλου για την ένταξη του έργου για την κατασκευή νέας γέφυρας στην θέση «Μέγδοβα», σε αντικατάσταση της υφιστάμενης γέφυρας Μπέλευ που είναι μονής κυκλοφορίας, σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα είτε του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ είτε του συγχρηματοδοτούμενου.
 • «Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου Ραπτόπουλου», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας για προετοιμασία φακέλου για την ένταξη του έργου για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου Ραπτόπουλου σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα είτε του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ είτε του συγχρηματοδοτούμενου.
 • «Κατασκευή Τελεφερίκ σύνδεσης Καρπενησίου με Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου», προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας για προετοιμασία φακέλου για την ένταξη του έργου για την κατασκευή Τελεφερίκ σύνδεσης του Καρπενησίου με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα είτε του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ είτε του συγχρηματοδοτούμενου.
 • «Κατασκευή Εσωποτάμιας Λιμνοδεξαμενής επί του Καρπενησιώτη Ποταμού», και προϋπολογισμού 000,00 €. Το έργο αφορά στην υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας για προετοιμασία φακέλου για την ένταξη του έργου για την κατασκευή εσωποτάμιας Λιμνοδεξαμενής επί του Καρπενησιώτη Ποταμού σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα είτε του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ είτε του συγχρηματοδοτούμενου.

 

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ.Κώστα Μπακογιάννη για τα νέα έργα στην Ευρυτανία:  

Δήλωση Μπακογιάννη “Η επίσκεψή μας τον Αύγουστο στα χωριά της Ευρυτανίας δεν έγινε για τουρισμό. Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολύ καλούς φίλους, αλλά κυρίως να ακούσουμε τους ανθρώπους της περιοχής και να καταγράψουμε τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Τότε δεσμευθήκαμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που μας επισήμαναν. Σήμερα, ένα μήνα μετά, στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιείται μετά την περιοδεία της ομάδας μας στην Ευρυτανία, ψηφίστηκε ένα νέο τεχνικό πρόγραμμα ύψους πάνω από 15,5 εκ. ευρώ που περιλαμβάνει αναπτυξιακά έργα ουσίας. Έργα τα οποία ήταν απαίτηση των κατοίκων και τα συμφωνήσαμε όλοι μαζί. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που καταφέραμε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να τα δρομολογήσουμε. Πολλά ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη μας, τον Άρη τον Τασιό που μαζί με τις υπηρεσίες μας έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά. Προσωπικό μου στοίχημα να μην αφήσω χωρίς χρηματοδότηση κανένα αναγκαίο έργο για την Ευρυτανία.”


Οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ.Αριστείδη Τασιού για τις εγκρίσεις :

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, σε δηλώσεις του μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέφερε: «Με σωστό προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους και καταφέρνουμε να εντάσσουμε, να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε σημαντικά έργα που αφορούν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και που απαντούν σε χρόνια προβλήματα της περιοχής, αίροντας την απομόνωσή της. Η καθημερινή δουλειά πιάνει τόπο, και όλο και περισσότερο με την στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει από την αρχή της θητείας μας με τον Περιφερειάρχη, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την συνεχή ροή χρηματοδοτήσεων και την ένταξη νέων έργων. Έτσι και το περασμένο καλοκαίρι έχοντας στην φαρέτρα μας τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήσαμε για την ένταξη νέων έργων πραγματοποιήσαμε με τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους  λαϊκές συνελεύσεις σε όλο το Νομό ώστε να καταρτίσουμε το σημαντικό αυτό τεχνικό πρόγραμμα για την Ευρυτανία, το οποίο θα το δούμε να υλοποιείται το επόμενο χρονικό διάστημα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στην Τεχνική μας Υπηρεσία η οποία κυριολεκτικά υπερβάλλοντας εαυτό κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να μελετήσει και να συντάξει τα απαραίτητα για την ένταξη των ανωτέρω έργων Τεχνικά Δελτία».