Η ένσταση εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή και κρίθηκε βάσιμη

Διαγράφηκε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε καρκινοπαθή από τη Βέροιαη οποία είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για χημειοθεραπεία. Το δε περιστατικό έγινε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, με τη μητέρα και την κόρη να υποβάλλουν ένσταση, όπως είχαν δικαίωμα. Σύμφωνα με το grtimes.gr, η ένσταση των δύο εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή και κρίθηκε βάσιμη, οπότε το πρόστιμο διαγράφεται.

Το χρονικό

Την καταγγελία είχε κάνει η κόρη της γυναίκας που χρειάστηκε να μεταφέρει τη μητέρα της από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ωστόσο σε μπλόκο της Τροχαίας στα διόδια, ο αστυνομικός έκοψε πρόστιμα για μετακίνηση εκτός νομού. «Εμείς συνεργαζόμαστε από την αρχή με μια νοσηλειακή εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία μεταφοράς του ασθενή. Σαν λευκό ταξί. Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο. Χρειάζεται ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για αναπηρικά καροτσάκια, καθώς η μητέρα μου είναι πάνω σε καροτσάκι.

Καθώς επιστρέφαμε από την κλινική της Θεσσαλονίκης στη Βέροια, ήμασταν ο οδηγός, ο συνοδηγός ο οποίος είναι και τραυματιοφορέας, εγώ ως συνοδός στο πίσω κάθισμα και στο πίσω η μητέρα μου πάνω στο καροτσάκι», είπε η Αθηνά, κόρη της καρκινοπαθούς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε «μας σταματάει η Τροχαία στα διόδια, μας κοιτάει από το παράθυρο κι εγώ είμαι σίγουρη ότι θα μας πει “περάστε, παρακαλώ”, ότι θα μας διευκολύνει δηλαδή. Μας είπε είστε υπεράριθμοι, φέρτε μου τις ταυτότητές σας. “Η κυρία δεν έχει ταυτότητα, έχει βιβλιάριο, γιατί δεν έχει ταυτότητα».

ethnos.gr