Τα καλοκαιρινά πανηγύρια αποτελούν τόπο ανταμώματος στα χωριά μας,τόπο συνεύρεσης όλων όσων επιστρέφουν στη γενέθλια γη και λειτουργούν σαν θυμίαμα μνήμης. Είναι ριζωμένα βαθιά στην ψυχή μας γιατί ανακαλούν το χτες,το προχτές και εδώ νιώθεις το αίσθημα του συνανήκειν σε μια ομάδα που μας ενώνει ο κοινός τόπος και οι κοινές μας μνήμες.

Φέτος όμως δεν θα καταφέρουμε να έχουμε αυτή την επαφή από κοντά λόγω της πανδημίας που συνεχίζει να ταλανίζει τη χώρα μας. H μουσική οικογένεια των Πεταρουδαίων όμως για άλλη μια φορά, μέσα από την παραδοσιακή μουσική και τα τραγούδια τους θα μας ενώσουν σε ένα διαδικτυακό αντάμωμα το Σάββατο στις 12 και 30 το μεσημέρι, ανήμερα της Παναγίας. Ασφαλώς οι μουσικοί μας είναι άξιοι επαίνων γιατί εκτός από τη συντροφιά που θα μας κρατήσουν,δημιουργούν και ένα ευρύτερο πολιτιστικό κλίμα,μια σπουδαία κληρονομιά,μια στάση ζωής παράδειγμα στις νεότερες γενιές.

Το δικτυακό αντάμωμα είναι αφιερωμένο σε ένα ακούραστο εργάτη της παραδοσιακής μουσικής μας στον Λάζαρο Τσαμπά, της σπουδαίας μουσικής οικογένειας των Τσαμπαίων που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή.

Ολοι μαζί,θα είμαστε εκεί και μέσα από γνώριμους ήχους θα γιορτάσουμε το Πάσχα του καλοκαιριού.

Κοινοποιήστε σήμερα την πρόσκληση και ανήμερα της Παναγίας, στις 12 και 30, την ζωντανή διαδικτυακή συναυλία παραδοσιακής μουσικής.