Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Μοναστηρακίου για τη διακοπή του έργου στο Ψηλό Γεφύρι

3460

Μετά από ένα ατύχημα που παραλίγο να είναι σοβαρό, με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα, πριν από λίγο καιρό στο Ψηλό Γεφύρι στο Μοναστηράκι Αγράφων, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα γιατί σταμάτησε το έργο της Περιφέρειας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσικος Νικόλαος είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τασιό Άρη στο Καρπενήσι για το θέμα αυτό και αναμένεται απάντηση το συντομότερο.

Σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της ΤΚ Μοναστηρακίου, κ. Βασίλης Τόλης, αναφέρει για το θέμα: «Προς πληρέστερη ενημέρωση των χωριανών για το ψηλό γεφύρι, το να λέμε έλεος πια δεν είναι και το πιο λογικό. 2015. εξασφαλίζεται δαπάνη από την περιφέρεια 60.000 ευρώ γίνετε μελέτη και δημοπρατείται το 2017 το καλοκαίρι.
Έγινε τοποθέτηση εργολάβου Νοέμβριο και αμέσως καταγγελία στο δασαρχείο ότι στερείται περιβαλλοντικής μελέτης. Ξεκινούν ενέργειες για περιβαλλοντική μελέτη είναι έτοιμη Οκτώβριο του 2018 αλλά λόγω χειμώνα δεν μπορεί να γίνει έναρξη .
Πάνε να ξεκινήσουν εργασίες αρχές Απρίλη και όλος τυχαίως με ανώνυμο τηλεφώνημα από γυναίκα στην αρχαιολογική υπηρεσία ότι είναι μνημείο και δεν πρέπει να γίνει παρέμβαση .
Αυτά είναι τα γεγονότα για το γεφύρι και οι ευθύνες δεν μπορούν να μετατίθενται δεξιά και αριστερά, είναι καθαρά στους χωριανούς».