29 & 30 Σεπτεμβρίου η εξέταση από την κινητή μονάδα Γλαυκώματος

Η κινητή μονάδα γλαυκώματος του Οφθαλμολογικού τμήματος του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας – Πατησίων, θα βρίσκεται την Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου  Καρπενησίου, με την χορηγία φιλοξενίας του Δήμου Καρπενησίου, με σκοπό τον έλεγχο του πληθυσμού για την πρόληψη του αδιάγνωστου γλαυκώματος.

Το Γλαύκωμα είναι μια σοβαρή πάθηση των οφθαλμών που μπορεί και κοστίσει την όραση στον πάσχοντα και που μπορεί να αντιμετωπιστεί κατάλληλα αν διαγνωστεί έγκαιρα. Το χρόνιο απλό γλαύκωμα είναι κυρίως ασυμπτωματικό και εμφανίζεται συνήθως μετά τα 45 έτη και αυξάνει η συχνότητά του με την πρόοδο της ηλικίας και για αυτόν το λόγο θα πρέπει να γίνεται τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος. Επίσης θα πρέπει να ελεγχθούν άτομα που έχουν ασθενείς συγγενείς πρώτου βαθμού με γλαύκωμα, γιατί στην ομάδα αυτή το ποσοστό γλαυκώματος είναι αυξημένο.

Η εξέταση θα είναι δωρεάν, διαρκεί λίγα λεπτά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη γραμματεία της εκδήλωσης στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2017. Για τους ενδιαφερόμενους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.