Νέος διευθυντής του Γραφείου Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής το μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Ζακίνος Κοέν

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για οποιονδήποτε να υπηρετεί την Ελληνική Κυβέρνηση και έχει ιδιαίτερη αξία, όταν ανήκει σε θρησκευτική μειονότητα, όπως οι Ελληνες εβραϊκού θρησκεύματος

Μετά τον γνωστό Βολιώτη βιομήχανο και πλειοψηφούντα δημοτικό σύμβουλο Βόλου Κωνσταντίνο Λούλη, που ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο υπουργείο Τουρισμού, μόλις ορκίστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακόμη ένας Βολιώτης αναλαμβάνει θέση ευθύνης στο σημαντικό αυτό υπουργείο.

Ο λόγος για τον Ζακίνο Κοέν, μέλος της γνωστής οικογένειας εμπόρων του Βόλου, ο οποίος μόλις πριν από μία εβδομάδα ορκίστηκε διευθυντής του υπουργείου.

Ο Ζακίνος Κοέν είναι μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, έχει σπουδάσει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει κάνει μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στον τομέα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Βιομηχανικών Δικτύων στη Rheinische Friedrich – Wilhelms – Universität Bonn.

Η ορκωμοσία του έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Λούλη, του ειδικού απεσταλμένου για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Ευσταθίου Λιανού Λιάντη καθώς και στελεχών του υπουργείου Τουρισμού.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο ίδιος ο Ζακίνος Κοέν μετά την ορκωμοσία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για οποιονδήποτε να υπηρετεί την Ελληνική Κυβέρνηση και έχει ιδιαίτερη αξία, όταν ανήκει σε θρησκευτική μειονότητα, όπως οι Ελληνες εβραϊκού θρησκεύματος».

Μετά την τελετή έγινε χαιρετισμός από το γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Λούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική και πολύπλευρη προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Ελλάδας, καθώς και στις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Πηγή: www.taxydromos.gr