Εκτός εκλογικής αναμέτρησης ο Γιάννης Σταμάτης

4695

Στηρίζει Λεωνίδα Παπαδόπουλο

Στην τελική φαίνεται ότι μπαίνει η προεκλογική περίοδος σε ότι αφορά την αναμέτρηση για τη διεκδίκηση του Δήμου Καρπενησίου. Το ρεπορτάζ του ‘Ευρυτανικού Παλμού’ που ήθελε τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο ως επικεφαλής του αντίπαλου δέους απέναντι στο νυν Δήμαρχο Νίκο Σουλιώτη, επιβεβαιώθηκε με την έμμεση ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του μέσω της επιστολής του Γιάννη Σταμάτη. Με βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος θα ανακοινώσει εντός του 2018 το ψηφοδέλτιό του, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ανανεωμένο με νέα ονόματα ‘έκπληξη’ από άτομα που δεν έχουν φθαρεί στην τοπική πολιτική ζωή, διατηρώντας και μερικά από τα παλιά δυνατά ‘χαρτιά’ του προηγούμενου συνδυασμού, με μια πιο ‘υπερκομματική διάθεση’ στην επιλογή των προσώπων. Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία με τελευταία την θητεία του ως αντιπολίτευση στον Κώστα Μπακογιάννη, την περίοδο 2011- 2014.

Ανακοίνωση Παπαδόπουλου, μέσω παραίτησης Σταμάτης

Με επιστολή που ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Καρπενησίου Γιάννης Σταμάτης, έστειλε στα μέσα στις 9 Δεκεμβρίου 2018, ανακοινώνει και επίσημα την παύση του μετά από εικοσιπέντε χρόνια (25) συνεχούς και ενεργούς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, παρουσίας στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Μεταξύ άλλων ο ίδιος δηλώνει ανοιχτά την στήριξη που θα παρέχει στον υποψήφιο Λεωνίδα Παπαδόπουλο, αναλογιζόμενος τους κοινούς τους αγώνες στον ίδιο συνδυασμό κατά το παρεθλόν. Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Το 2014 και τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε, με την στήριξη και συμμετοχή αρκετών άξιων και άδολων συνδημοτών μου , ανέλαβα να συγκροτήσω τον συνδυασμό της Ανεξάρτητης Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Καρπενησίου. Πιστεύοντας ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας, τολμήσαμε, για μια ακόμη φορά, να σταθούμε απέναντι στο ρεύμα της εποχής , στο ρεύμα που είχε δώσει τη δυνατότητα σε κάποιους να πραγματοποιούν έργα βιτρίνας και να υλοποιούν πολιτικές στερημένες από οποιοδήποτε αναπτυξιακό και φιλολαϊκό περιεχόμενο. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής των πολιτικών αυτών, είναι από καιρό ορατά για τον δήμο μας. Βλέπουμε κάθε μέρα την ραγδαία ερήμωση των χωριών μας, την φυγή από τον τόπο μας, για δουλειά, πάρα πολλών νέων, την κάθετη πτώση της όποιας εμπορικής δραστηριότητας και του τουρισμού.
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου –φανερά ή και όχι –έχει σταθεί δίπλα μας, δίνοντάς μας έτσι δύναμη να παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια, για ένα δήμο που θα έχει θετική πορεία ανάπτυξης και θα αγαπάει και θα φροντίζει το σύνολο των κατοίκων του. Σε αυτούς τους ανθρώπους καθώς και στους άξιους συνεργάτες μου θέλω από την καρδιά μου να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Σήμερα βρισκόμαστε και πάλι στο ξεκίνημα μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης με τα ίδια και πιο επιτακτικά διλήμματα. Είναι ώρα για την οργάνωση του νέου αγώνα.
Όσον αφορά το άτομό μου με τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου κλείνω τα είκοσι πέντε χρόνια συνεχούς και ενεργούς παρουσίας , στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Με την ψήφο των συμπολιτών μου και την μεγάλη στήριξη και βοήθεια των κατά περιόδους συνεργατών μου , πιστεύω ότι είχα τη δυνατότητα να σχεδιάσω και να υλοποιήσω αρκετές ιδέες και στόχους, που συνέβαλαν στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων όπου υπήρξα δήμαρχος και την πρόοδο της περιοχή. Τώρα , για καθαρά προσωπικούς λόγους, με το τέλος της παρούσης θητείας το 2019, θα παύσω να έχω συμμετοχή και παρουσία στα δημοτικά δρώμενα.
Η απόφασή μου αυτή έχει γίνει γνωστή στους συνεργάτες μου από καιρό. Έτσι εμείς οι ενεργοί δημοτικοί σύμβουλοι της Α.Δ.Ε.Κ.Κ. ύστερα από πολλές συζητήσεις, αποφασίσαμε να πλαισιώσουμε και να στηρίξουμε , σε μια νικηφόρα πορεία ,το ψηφοδέλτιο που θα συγκροτηθεί με επικεφαλή τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο, γνωστό σε όλους μας αυτοδιοικητικό , με μεγάλη εμπειρία στον χώρο . Κάποιοι δε, από εμάς, βρεθήκαμε να αγωνιζόμαστε μαζί του στον ίδιο συνδυασμό , ως αντιπολίτευση , την περίοδο 2011-2014 απέναντι στην τότε δημοτική αρχή.»