Σειρά συναντήσεων και τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον νέο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, έχει αυτές τις ημέρες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, για τον ορθό σχεδιασμό και την άρτια και ταχεία εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας, τόσο στις άμεσες δράσεις όσο και στις στρατηγικές παρεμβάσεις.
Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό αργά το απόγευμα της Παρασκευής 13 Αυγούστου 2021, αμέσως μετά την ορκωμοσία του και την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του επί θεμάτων κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Ακολούθησαν νέες συναντήσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργου Κελαΐδίτη.
Αντικείμενο των συναντήσεων εργασίας ήταν:
 Η ανάδειξη των πλέον κρίσιμων ζητημάτων κρατικής αρωγής, αλλά και σχεδιασμού και χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
 Η επίλυση διαδικαστικών και άλλων γραφειοκρατικών ζητημάτων για την επιτάχυνση της καταβολής αποζημιώσεων.
 Η ενίσχυση των πυρόπληκτων με παροχές πέραν του προβλεπόμενου πλαισίου, που να ανταποκρίνονται στις τεράστιες ανάγκες που δημιουργήθηκαν, όπως αυτές που περιγράφονται στην ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία κατέθεσε ο Περιφερειάρχης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό αμέσως μετά την ορκωμοσία του. Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις μας στο διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας, στη Χαλκίδα. Συνεργαζόμαστε αθόρυβα και μεθοδικά για την επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά και την ενίσχυση του πλαισίου αποζημιώσεων, ώστε να σταθούν όρθιοι οι επαγγελματίες της Βόρειας Εύβοιας και όλοι όσοι είδαν τα νοικοκυριά τους, τις καλλιέργειες, τα ζώα ή τα πεύκα τους, να καταστρέφονται.
»Σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία είναι οφειλή της Πολιτείας, σε όλα τα επίπεδα, να εργαστεί και να συνεργαστεί εντατικά για να επουλωθούν οι πληγές μιας πρωτόγνωρης καταστροφής».