Εξιχνιάσθηκαν κλοπές σε αποθήκη του Δήμου Καρπενησίου στον Προυσό

0
1961

Μετά από πολύμηνη έρευνα εξιχνιάσθηκαν κλοπές από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, που διαπράχθηκαν σε αποθήκη του Δήμου Καρπενησίου, η οποία βρίσκεται στον Προυσό Ευρυτανίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη προχθές το βράδυ στην ανωτέρω περιοχή, μετά από διάπραξη κλοπής σε οικία. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, στις 19 Μαΐου 2018  στον Προυσό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, σε συνεργασία με αστυνομικό του Αστυνομικού Σταθμού Προυσού, μετά από κλοπή χορτοκοπτικού μηχανήματος από οικία της περιοχής.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη της ανωτέρω οικίας και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξαγόταν για τις περιπτώσεις κλοπών σε βάρος του Δήμου Καρπενησίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 38χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω μηχάνημα. Ο κατηγορούμενος προκύπτει ότι είχε εισέλθει στην αποθήκη του Δήμου Καρπενησίου 4 φορές, αφαιρώντας πάνω από έναν τόνο ποσότητα καυσίμων, ποσότητα λιπαντικών, διάφορα ανταλλακτικά – εξαρτήματα οχημάτων, πετρελαιοκίνητη αντλία νερού κ.α. η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (6.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε κρημνώδες σημείο της περιοχής και κατασχέθηκαν, δύο (2) πλαστικά δοχεία με ποσότητα καυσίμου, τα οποία αποδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου. Ομοίως κατασχέθηκε και δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, ως μέσο για τη μεταφορά των αφαιρεθέντων αντικειμένων. Επιπλέον, από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε περιοχή του Μεσολογγίου, κατασχέθηκαν διάφορα μηχανήματα (χορτοκοπτικό, αλυσοπρίονο), ελαστικά κ.α., η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει έντονο ποινικό παρελθόν, καθώς έχει απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας, όπου και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος του.