Εξοχικό  στη Γάστρα

14216

Η συνταγή της εβδομάδας από

‘‘Το Πάρκο στο Κεφαλόβρυσο’’

 

Εξοχικό  στη Γάστρα

2 αστέρια δυσκολίας  , ΒΑΛΕ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ

20 λεπτά προετοιμασία – 2,5 ώρες αναμονή

Υλικά

1kg  χοιρινή σπάλα

2 ποτήρια του κρασιού λευκό κρασί

1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού μουστάρδα

1/2  ποτήρι του κρασιού νερό

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ρίγανι

1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο

1/2 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο γλυκό

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

1/4 kg κρεμμύδια ξερά

1/4 kg  πιπεριά κέρατο

1/4 kg πιπεριά φλωρίνης

1/4 kg κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση

Σε ένα δοχείο βάζουμε το κρέας, όλα τα καρυκεύματα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κρασί και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε μια γάστρα και βάζουμε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά για μια ώρα.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μεγάλα κυβάκια και τα βάζουμε στη γάστρα για μία ώρα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γάστρα σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί για μιάμιση ώρα ακόμα. 10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια.

Απολαύστε το με καλή παρέα!!!

Καλή επιτυχία!!!!