Αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις και ανατροπές σε ωράρια εργασίας έρχονται τους επόμενους μήνες. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για αποφάσεις αλλά και μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργείου Εργασίας, η οποία συμπυκνώνεται σε πέντε «καυτά» μέτωπα που αναμένεται να ανοίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η δυνατότητα σε επιχειρήσεις αναμένεται να μπορούν να απασχολούν, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός 6μήνου εξοφλούν τις επιπλέον 2 ώρες πέραν του 8ώρου, με αντίστοιχη μείωση ωρών σε άλλες εργάσιμες ημέρες ή με ρεπό ή με ημέρες άδειας.

Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, το νέο σύστημα για τις επικουρικές συντάξεις, η λύση στον γόρδιο δεσμό των 300.000 εκκρεμών συντάξεων που εξακολουθούν να αυξάνονται αλματωδώς και οι αλλαγές στα εργασιακά, που αφορούν μεταξύ άλλων τις υπερωρίες και τον συνδικαλιστικό νόμο, μαζί με τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος συνθέτουν το πλέγμα των αποφάσεων που θα πρέπει να λάβει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Κρίσιμη θα είναι, επίσης, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά στους παλιούς συνταξιούχους από επικουρικές και δώρα στη δίκη που πρόκειται να γίνει την επόμενη Παρασκευή.