Η δράση «Φροντίζω τη γειτονιά μου» στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

22866

Με σταθερούς ρυθμούς η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη συνεχίζει τις δράσεις της «ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ» με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των κατοίκων. Πιο συγκεκριμένα δενδροφύτευση και καθαρισμός πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί στην πλατεία Ιωάννη Μελά (Π. Ράλλη και Φρίξου).

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:


«Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους ήταν και παραμένει στόχος ύψιστης προτεραιότητας για εμάς. Πιστεύουμε και προσπαθούμε με στόχους, όραμα και μεράκι να καταστήσουμε την πόλη μας βιώσιμη και ανθρώπινη τόσο για τους σημερινούς κατοίκους της όσο και για τις μελλοντικές γενιές. Βεβαίως τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι μεγάλα, οι προκλήσεις πολλές και δεν προσφέρονται για εύκολες λύσεις. Γι’αυτό και έχει μεγάλη σημασία η συνέχεια και η συνέπεια απέναντι σε προγραμματικούς στόχους που αποτελούν μονόδρομο για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην πόλη και την επίτευξη βιώσιμης αστικής ανάπτυξης».

Ένα σπουδαίο παράδειγμα συλλογικής δράσης με εμπνευστή τη δημοτική αρχή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας καθαρά αστικής πόλης. Ίσως ένα καλό παράδειγμα ακόμη και για τους δύο Δήμους της Ευρυτανίας, που παρόλο που βρίσκονται σε ένα καθαρό και απείρου κάλους τοπίο, σε πάρα πολλά σημεία τους βρίσκονται εκατοντάδες πεταμένα άχρηστα πλαστικά, κάλυκες από φυσίγγια κι άλλα σκουπίδια. Ίσως  αν οι Δήμοι Αγράφων και Καρπενησίου είχαν δράσεις σαν αυτή, οι πολίτες θα αφυπνίζονταν και θα συμμετείχαν στη διαμόρφωση μιας καλύτερης γειτονιάς και ενός καλύτερου Δήμου.