Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, εορτάστηκε στη Φουρνά με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα η εορτή των Τριών Ιεραρχών και της Παιδείας.

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο συλλειτούργησαν οι Πανοσιολογιότατοι, π. Μελέτιος, εφημέριος του χωριού μας, και π. Γεράσιμος, ο οσιολογιώτατος π. Πρόδρομος και ο Αιδεσιμολογιότατος π. Κωνσταντίνος, υπεύθυνος Νεότητας της Μητροπόλεως μας, ο οποίος και εκφώνησε τον πανηγυρικό της εορτής και αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο των Τριών Ιεραρχών και στη προσφορά τους στην παιδεία και την αγωγή αλλά και στην ιδιαίτερη σχέση που τον συνδέει με το χωριό μας και τους νέους μας.

Παρέστησαν στον Ναό μας και τίμησαν μαζί μας τη μεγάλη εορτή των Τριών Ιεραρχών ο Δήμαρχος κ. Νικ. Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αρ. Τασιός, που ήταν και συνδιοργανωτής της όλης εκδήλωσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Κεραμάρης και Παντ. Χαλκιάς, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κων. Τσιουγρή, οι Πρόεδροι της Τ.Κ. Φουρνάς κ. Νικ. Οικονόμου και Τ.Κ. Βράχας κ. Σωτ. Ακρίβος, η αντιπρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κ. Μ. Δόση, η Πολιτευτής κ. Θ. Οικονόμου, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Φουρνάς κ.ά.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας, απονείμαμε τιμητική πλακέτα στον πανοσιολογιότατο π. Γεράσιμο Τσιρώνη, επί 10 χρόνια εφημέριο του χωριού μας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης, από τον Δήμο, των μαθητών/τριών του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων της Φουρνάς, που πρώτευσαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Οι μαθητές/τριες που έλαβαν τιμητικό έπαινο για τις επιδόσεις τους είναι (ανά τάξη) οι εξής:
Από το Γυμνάσιο Φουρνάς: Τάξη Α΄: Ντούσικου Θεοφανεία (19), Β’: Ντούσικου Αντιγόνη – Βασιλική (19 & 7/14), Γ’ : Ροζαλία – Νίκη Τσιώτα (18 & 4/14).
Από το Λυκειακές τάξεις Φουρνάς: Τάξη Α’: Τριάντης Δημήτριος (18 & 6/10), Β’: Τσιγκρίκης Νικόλαος (18 & 4/10), Γ’: Τριάντη Μαρία (19 & 5/10) και Οικονόμου Ηλιάνα – Μαρία (19 & 3/10).
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών συγχαίρει τους βραβευθέντες μαθητές για την επίδοσή τους αλλά και όλους τους μαθητές των σχολείων μας για την προσπάθειά τους και τους εύχεται να προοδεύουν σ’ όλους τους τομείς της ζωής τους.

Σε εορταστικό κλίμα, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Δ. Ε. Φουρνάς, στο καφενείο του κ. Β. Ντούσικου που μας φιλοξένησε. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, συνοδευόμενος από τους σεβαστούς πατέρες και παρουσία των προαναφερθέντων αυτοδιοικητικών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου. Προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους όσοι παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωσή μας.

Ευχαριστούμε για την τιμή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τους σεβαστούς πατέρες. Ευχαριστούμε επίσης τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την παρουσία τους και τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Φουρνάς για το ενδιαφέρον τους και την προσφορά τους.
Καλή κι ευλογημένη Χρονιά!
Και του χρόνου!