Η είδηση της πανηγυρικά αθωωτικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ευρυτανίας στην υπόθεση αγωγής του Βουλευτή Ευρυτανίας κατά του Ευρυτανικού Παλμού, τάραξε την τοπική κοινωνία και τους Ευρυτάνες απανταχού.

Τα κύματα αγάπης και συμπαράστασης σε αυτή μας τη δικαίωση είναι τεράστια και συγκινητικές οι εκδηλώσεις από ανθρώπους που μπορεί ποτέ να μην είχαν επικοινωνήσει μαζί μας στο παρελθόν και διαβάζοντας την απόφαση έσπευσαν να στείλουν ένα μήνυμα.

Άνθρωποι που ήταν συμπαραστάτες από την πρώτη στιγμή σε αυτόν το δικαστικό αγώνα, χάρηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά το πιο αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση ήταν η στάση όσων δεν είχαν πάρει θέση ποτέ μέχρι τώρα σε όλη αυτή την πορεία των δύο ετών και εκδηλώνουν σήμερα μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Πραγματική έκπληξη μας έχει προκαλέσει και η πρόσφατη μεταστροφή ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του Βουλευτή, οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν θετικά για τη δικαίωση του Ευρυτανικού Παλμού τονίζοντας ότι δεν έπρεπε από την αρχή να βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού του τόπου.

Βέβαια, υπάρχουν και κείνοι του «α… κέρδισες το δικαστήριο; Τώρα ετοιμάσου…». Δηλώνω έτοιμη, λοιπόν! Εδώ, στα κορφοβούνια της Ευρυτανίας που ο καθαρός αέρας μας δίνει την αίσθηση της ελευθερίας.

Γιατί η λεβεντιά και η ελευθερία είναι τα χαρακτηριστικά που αγάπησα στο Ευρυτανικό γονίδιό μου και αποφάσισα να έρθω να ζήσω μόνιμα στα ψηλά βουνά του τόπου μου εδώ και 15 χρόνια. Αυτή τη λεβεντιά των απλών ανθρώπων των χωριών του Καρπενησίου και των Αγράφων αν ψάξουν να βρουν οι πολιτικοί του τόπου μας, ίσως δουν πιο καθαρά ποια είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει αυτή η γη. Η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η εντιμότητα.

Επειδή ακριβώς, εμείς στον Ευρυτανικό Παλμό πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες κινούμαστε, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι λεβέντες είναι πολλοί περισσότεροι από τους ‘Εφιάλτες’ σε αυτόν τον τόπο, οπότε και οι απειλές δεν μπορούν να περάσουν αυτό το τείχος αγάπης, ανθρωπιάς και δύναμης που μας περιβάλλει.

Τέλος, θα ήθελα και προσωπικά να ευχαριστήσω θερμά τους δικηγόρους μας, τον Ευρυτανικής καταγωγής κ. Ανδρέα Δημόπουλο και τη συνεργάτιδά του κα Μαρία Μαλαχιά που με την άρτια νομική τους κατάρτιση, την εμπειρία τους στη μαχόμενη δικηγορία αλλά και με ανθρωπιά και δυναμισμό, έδωσαν τη ‘μάχη’ αυτή από την πρώτη στιγμή μέχρι τη δικαίωση του Ευρυτανικού Παλμού και της νίκης της ελευθεροτυπίας.