Η ζωή τους, ειδικά εν μέσω πανδημίας, θα χαρακτηριζόταν από πολλούς ως ζηλευτή. Πόσοι άλλωστε είναι αυτοί που τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι, να ζήσουν μακριά από τη χώρα τους και να γνωρίσουν άλλους τόπους στην περίοδο της πανδημίας;

Ο Άκης Τεμπερίδης όμως, που μαζί με τη σύζυγό του Βούλα και την κόρη τους Αναστασία έχουν ξεκινήσει από το 2018 το πρότζεκτ «The World Offroad», ένα ταξίδι με στόχο να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 6 χρόνια, μιλώντας στο iefimerida.gr εξηγεί ότι επί της ουσίας οι μόνες διαφορές της δικής του οικογένειας από όλες τις υπόλοιπες είναι το σπίτι της, καθώς ταξιδεύουν αλλά και ζουν σε ένα στρατιωτικού τύπου όχημα IVECO VM90 που έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τους, αλλά και η θέα έξω από τα παράθυρά του, που κάθε μερικούς μήνες, ανάλογα με τον τόπο που έχουν επιλέξει να επισκεφθούν, αλλάζει.

Κατά τα άλλα, η νομαδική αυτή οικογένεια, που από την 1η Μαΐου του 2018 εγκατέλειψε το διαμέρισμά της στην Ιταλία, κάνει ακριβώς ό,τι και όλες οι άλλες στον κόσμο. Ο Άκης Τεμπερίδης, που εργαζόταν για χρόνια σε περιοδικά αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας και ταξιδιών, συνεχίζει να δουλεύει ως freelance consultant στην εταιρεία Maserati, κάνει μεταφράσεις, αλλά και δημιουργεί περιεχόμενο για εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται με αφορμή το ταξίδι. «Δεν είναι ότι μαζέψαμε χρήματα και ταξιδεύουμε. Ουσιαστικά ξοδεύουμε τα χρήματα που βγάζουμε κάθε μήνα», λέει.

Από την άλλη, η μικρή του κόρη Αναστασία, μαθήτρια Δημοτικού σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά της. «Ουσιαστικά δέχθηκαν να εγγράψουν το παιδί και να το παρακολουθεί μία δασκάλα σε συνεργασία με τη μητέρα. Ακολουθεί ό,τι κάνουν τα παιδιά στη δική της την τάξη. Φέτος, η δασκάλα της μιλάει και δύο φορές την εβδομάδα για μία ώρα, πέρα από αυτά που κάνει με τη μητέρα της που στέλνει τις ασκήσεις και τη βαθμολογεί. Τώρα όταν τα παιδάκια στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες που είναι σε lockdown κάνουν τηλεκπαίδευση, κάνει και η Αναστασία τηλεκπαίδευση κανονικά από το ταξίδι», εξηγεί περιγράφοντας την εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθεί η Αναστασία.

Όπως γίνεται άλλωστε ξεκάθαρο από τη συζήτησή μας, κάθε επιλογή που γίνεται στο ταξίδι έχει να κάνει πρώτα και πάνω από όλα με τη μικρή. Έτσι, στόχος τους είναι να ολοκληρώσουν τον γύρο του κόσμου, αν η πανδημία επιτρέψει να χαρακτηριστεί έτσι, το 2024, όταν η Αναστασία πάει στο Γυμνάσιο και θα χρειάζεται μία πραγματικά μόνιμη βάση.

Τρία χρόνια χωρίς σπίτι -Ταξίδια σε 85 χώρες

Η ζωή τους όμως συνέχισε να είναι περιπετειώδης. Αφού επέστρεψαν στην Ελλάδα, άντεξαν μόνο 3 μήνες και στη συνέχεια έφυγαν με προορισμό την Τανζανία για να εργαστούν σε ένα σαφάρι lodge σε ένα ξενοδοχείο μέσα στη ζούγκλα. «Μετά έμεινε έγκυος η Βούλα, πήγαμε στην Ιταλία με στόχο να κάνω τον freelancer και να δοκιμάζω αυτοκίνητα. Μείναμε 6 χρόνια. Η Ιταλία κατά κάποιο τρόπο μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε από το 2016 και μετά να το ξανακάνουμε. Και το 2018 αφήσαμε το διαμέρισμά μας στην Ιταλία, δηλαδή δεν έχουμε σπίτι μέχρι σήμερα», συνεχίζει ο Άκης Τεμπερίδης, που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε 6 ηπείρους με εξαίρεση τη Ανταρκτική. Ήδη άλλωστε από το πρώτο ταξίδι είχαν κάνει περίπου 170.000 χιλιόμετρα σε 1.234 ημέρες σε 66 ή 67 χώρες. Πλέον, στο δεύτερό τους ταξίδι έχουν κάνει άλλα 40.000 χλμ. φτάνοντας συνολικά τις 85 χώρες.

Σήμερα και για όλο τον Μάιο θα βρίσκονται στη Σουηδία, καθώς η πανδημία ανέτρεψε σε σημαντικό βαθμό τα σχέδιά τους. Ποια θα είναι όμως η πορεία που θα ακολουθήσουν από τη Σουηδία και μετά; «Θα πάμε Δανία, Γερμανία και ελπίζουμε στους επόμενους 2 ή 3 μήνες να βάλουμε σε ένα εμπορικό πλοίο το αυτοκίνητο και να πάμε στον Καναδά και να ξεκινήσει ένα ταξίδι από τον Βορρά, Καναδά και Αλάσκα προς ΗΠΑ, Μεξικό και Νότια Αμερική», λέει και υπολογίζει ότι όλη αυτή η διαδρομή μπορεί να χρειαστεί και 2 χρόνια. «Δηλαδή ο γύρος του κόσμου δεν θα γίνει αυτή τη φορά», σημειώνει. Από εκεί και πέρα οι επιλογές τους είναι ανοιχτές, με πιο πιθανές επιλογές την Αφρική ή την Ασία.

Πηγή: iefimerida.gr