Για άλλη μια χρονιά η Πανευρυτανική Ένωση στηρίζει ηθικά και υλικά νέους και νέες από την Ευρυτανίας στο νέο ξεκίνημά τους στις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές τους, βοήθεια ιδιαίτερος σημαντική κυρίως για τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Με ανακοίνωσή της η ένωση αναφέρει σχετικά:

                ‘‘Η Πανευρυτανική Ένωση συνεχίζοντας το πλούσιο πολιτιστικό αλλά και φιλανθρωπικό και ευεργετικό για τον τόπο μας έργο της, χορηγεί κι εφέτος,  για 5η συνεχή χρονιά, υποτροφίες των χιλίων (1.000,00) Ευρώ σε  Ευρυτάνες φοιτητές, απόφοιτους των Σχολείων της πατρώας γης μας,  καθώς και οικονομική ενίσχυση σε μεταπτυχιακό φοιτητή.

                Συγκεκριμένα, ύστερα από τη γενναιόδωρη και πάλι προσφορά ανώνυμου/ης  ευεργέτη/ιδας – μέλους της Ένωσής, ανάλογου  χρηματικού ποσού, αποφάσισε  τη χορήγηση επτά (7) υποτροφιών, των χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ η κάθε μία, σε ισάριθμους  φοιτητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν  οικονομικά προβλήματα, για το ξεκίνημα των σπουδών τους ή και τη συνέχισή τους, καθώς και μιας (1) υποτροφίας σε μεταπτυχιακό φοιτητή για τη συνέχιση, επίσης, των σπουδών του. Σημειώνεται ότι οι πέντε (5) εκ των παραπάνω φοιτητών είναι απόφοιτοι Σχολείων της Ευρυτανίας κατά το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς  και οι υπόλοιποι δύο (2) φοιτητές παρελθόντων ετών που έλαβαν το βοήθημα αυτό και κατά ακαδημαϊκό έτος 2019-20 και συνεχίζουν τις σπουδές τους με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα μαθήματα και, ασφαλώς,  αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα. Η βοήθεια αυτή δεν είναι μόνον υλική αλλά, κυρίως,  ηθική, αποτελεί δε επιβράβευση των προσπαθειών  και των κόπων τους.

                Η επιλογή των βραβευθέντων έγινε  σε συνεργασία με  υπηρεσιακούς και λοιπούς παράγοντες της ιδιαίτερης πατρίδας μας, κυρίως δε με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου. Ήδη άρχισε η διαδικασία καταβολής των χρημάτων σε ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμός και με  σχετική επιστολή μας στους βραβευθέντες φοιτητές επισημαίνεται ότι  η οικονομική αυτή  ενίσχυση θα επανεξετασθεί  και κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, εφόσον υπάρξουν από μέρους τους οι  ανάλογες προσπάθειες για απόλυτη επιτυχία σε όλα τα μαθήματα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

                Οι παραπάνω υποτροφίες χορηγούνται αθόρυβα και χωρίς ιδιαίτερες εκδηλώσεις και δημοσιότητες, σύμφωνα με την επιθυμία του/της χορηγού ώστε  να τηρηθεί η ανωνυμία του/της, πράγμα που δηλώνει  τα ανώτερα ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά  λίαν αξιοπρεπούς  και  καλλιεργημένου Ανθρώπου, στοιχείων τόσον απαραίτητων στη σημερινή εποχή της κρίσης όλων των αξιών, υλικών και ηθικών. Ο/Η ανώνυμος/η αυτός/ή ευεργέτης μας, γνωρίζοντας καλά τις οικονομικές συνθήκες, που διαχρονικά δυσκολεύουν τους νέους που αποφοιτούν από Σχολεία της Ευρυτανίας μας και εισάγονται σε διάφορες Ανώτατες Σχολές,  διέθεσε  ένα σεβαστό ποσό για την εποχή μας, που δεν τους βοηθάει μόνον υλικά αλλά, κυρίως, και ηθικά.  Σημειώνεται ότι  οι υποτροφίες αυτές είναι οι μεγαλύτερες, ως προς το ποσό, από όλες τις υποτροφίες που δίδονται από άλλους φορείς του τόπου μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσής, με την ευκαιρία αυτή, εύχεται σε όλους τους φοιτητές μας υγεία και καλές σπουδές στον ή στην δε  ανώνυμο/η χορηγόεκφράζονται ευγνώμονες ευχαριστίες  για την όντωςευεργετική, φιλανθρωπική και θεάρεστη αυτή πράξη  του /της και υποκάρδιες ευχές για υγεία και μακροημέρευση’’.