Ένα μεγάλο όνειρο και μια πολύχρονη προσπάθεια για τη δημιουργία της 1ης  Ευρυτανικής μικροζυθοποιίας, είναι πια πραγματικότητα. Carpinus Pale Ale είναι το όνομα της μπύρας που παράγεται και εμφιαλώνεται στο μικρό ζυθοποιείο που με αγάπη και μεράκι ο ιδιοκτήτης της κ. Νίκος Αντωνόπουλος δημιούργησε στο Καρπενήσι. Το όνομά της προέρχεται από το όνομα carpinus, του φυλλοβόλου δέντρου Γάβρος κοινότατου στη περιοχή του Καρπενησίου, που ίσως έδωσε το όνομά του στη πόλη. Η μπύρα εμφιαλώνεται σε μικρές ποσότητες, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, ξανθιά, με διακριτικό άρωμα λυκίσκου, με σχετική πικράδα και αρώματα εσπεριδοειδών, φρούτων και κωνοφόρων.

Η ετικέτα είναι έργο του ζωγράφου Κώστα Παπανικολάου. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, αρκετά ενδιαφέρουσες εκδοχές στις επόμενες εμφιαλώσεις. Η επιλογή του καταναλωτικού κοινού στις μικρές παραγωγές και ζυθοποιίες, είναι μια μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας ότι σε αυτές τις μικρές μονάδες παραγωγής γίνεται μια πρότυπη και κυρίως απολαυστική δουλειά.

Καλοτάξιδη!