Πρακτική εξάσκηση σε ενδεδειγμένα πεδία, πραγματοποιεί η 7η Ε.Μ.Α.Κ στις 24 και 25 Μαΐου 2022, στο Δήμο Αγράφων.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα, Τρίτη 24 Μαΐου 2022 η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στη Γέφυρα Τεμπλας και στον Αχελώο ποταμό σε θέματα έρευνας και διάσωσης.

Ενώ την, Τετάρτη 25 Μαΐου, η εκπαίδευση θα συνεχιστεί στο αναρριχητικό πεδίο ΕΥΡΥΤΟΣ στην κοινότητα Τοπολιάνων.

Στην εκπαίδευση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και τα μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) Αγράφων, προκειμένου να βρεθούν σε πεδία δράσης με τους έμπειρους άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ..

Ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, αφού παραβρέθηκε στο πρώτο σημείο εκπαίδευσης την Τρίτη, στη Γέφυρα της Τέμπλας, ανέφερε για το γεγονός:

«Μια εντυπωσιακή άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ που έδειξε τα αντανακλαστικά και την εγρήγορση της έγινε σήμερα στον Αχελώο με ορειβατικό αντικείμενο έρευνας και διάσωσης.

Με ειδικό εξοπλισμό τα στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων, έκαναν μια εντυπωσιακή παρουσίαση του έργου τους σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο ενεργειών σε τέτοιες περιπτώσεις. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί και αύριο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στο σχεδιασμό κ την εκτέλεση της άσκησης αποδεικνύοντας τον υψηλό επαγγελματισμό τους».