Υλικά για το Κέικ

230 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κούλα

Πρέζα αλάτι

πρέζα μοσχοκάρυδο

4 γρ σόδα φαγητού

6 γρ μπέικιν πάουντερ

5 γρ κανέλα Κεϋλάνης

90 γρ σταγόνες σοκολάτας

50 γρ καρύδια χοντροκομμένο

2 αυγά

120 γρ ζάχαρη

30 γρ μαύρη ζάχαρη

2 κ.γ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

110 γρ ηλιέλαιο

170 γρ κολοκυθάκια τριμμένα

Γλάσο τυριού

60 γρ βούτυρο

80 γρ άχνη ζάχαρη

150 γρ κρέμα τυριού

1 κ.γ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας, τα καρύδια και 2 κουταλιές αλεύρι από αυτό που έχουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα, τα αυγά με τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη βανίλια, το ηλιέλαιο και τα κολοκυθάκια. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια, ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, να ενωθούν τα υλικά και να καθαρίσει το μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στενόμακρη φόρμα του Κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε. Αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε με το γλάσο, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά και μόλις κρυώσει το κέικ αλείφουμε το γλάσο.

Μυστικά

Μπορείτε να χρωματίσετε το γλάσο ή να φτιάξετε περισσότερο και να βάλετε ενδιάμεσα και επάνω. Το στολίζεται όπως σας αρέσει, εγώ έκανα μπάλες με κέικ και κρέμα τυριού. Να το βάλετε σε όποια φόρμα έχετε, αν δεν έχετε στενόμακρη, μπορεί να γίνει και τούρτα. Αν θέλετε βάζετε μόνο σοκολάτα και παραλείψτε τα καρύδια.

Πηγή: www. elpidaslittlecorner.gr