Εν αναμονή του φετινού προγράμματος των ‘Γιορτών του Δάσους’ για το ποιες θα είναι επερχόμενες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το τι θα περιλαμβάνει από τη δημοσίευση των περιοδειών συναυλιών και παραστάσεων μεγάλων παραγωγών που θα συμπεριλάβουν φέτος το Καρπενήσι στο πρόγραμμά τους.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ | Δευτέρα 8 Αυγούστου

Την 1η εβδομάδα του Αυγούστου η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS παρουσιάζουν το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες». Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Υπόθεση του έργου

Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου | Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου

ONIRAMA | Κυριακή 14 Αυγούστου

Με τίτλο περιοδείας ‘‘FLOWER TO THE PEOPLE TOUR 2022’’, το δημοφιλές pop συγκρότημα, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας τους, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του πολύ-συλλεκτικού επετειακού δίσκου τους «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ για Μικρούς και Μεγάλους» με τη συμμετοχή 30 αγαπημένων καλλιτεχνών, έρχονται για να αποδείξουν για ακόμα μια φορά πως, αν και είναι Δύσκολος Καιρός για Πρίγκιπες, αυτό που μας έχει λείψει περισσότερο είναι τα εκρηκτικά  live, ο χορός και το να μοιραζόμαστε παρέα δυναμικές βραδιές και όμορφα τραγούδια! Μέλη: Θοδωρής Μαραντίνης (Φωνητικά, Ακουστική κιθάρα), Γιώργος Κοκονίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Κοκονίδης (ντραμς), Άλεξ Σίμων Παπακωνσταντίνου (Μπάσο), Χρήστος Τρεσίντσης (πιάνο, φωνητικά).

Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ | Κυριακή 21 Αυγούστου (Αμφιθέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης, Καρπενήσι)

Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στην πρώτη του έξοδο μετά από 15 περίπου χρόνια, θα βρεθούν και στο Καρπενήσι μια από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», μια δημιουργία χαράς με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, παρουσιάζεται σε πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική του Κώστα Γάκη, με ζωντανή μουσική και έναν υψηλής ενέργειας δεκαμελή θίασο.

Υπόθεση του έργου

Ο Αργκάν είναι κατά φαντασίαν άρρωστος. Πιστεύει ότι πάσχει από αναρίθμητες ασθένειες και θέλει συνεχώς να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του γιατροί και να τον εξετάζουν. Έτσι γίνεται θύμα επιτήδειων που τον εκμεταλλεύονται. Η γυναίκα του τον απατά με ένα γιατρό, απατεώνες γιατροί απομυζούν τα χρήματά του και όταν αποφασίζει να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη με γιατρό της επιλογής του, εκείνη, που εν τω μεταξύ αγαπάει άλλον, αναγκάζεται να παρουσιάσει τον αγαπημένο της ως διάσημο γιατρό, προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τον πατέρα της.

Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νικολέτα Βλαβιανού, Νίκος Ορφανός, Ορφέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καλαντζής, Σκηνοθεσία, μουσική, διασκευή και πρωτότυπο κείμενο: Κώστας Γάκης.