Καλωσόρισαν τους Ευρυτάνες στις ΗΠΑ

4317

Ένα ζεστό καλωσόρισμα περίμενε τα εφτά μέλη της αντιπροσωπίας του «Συλλόγου Αδελφών Πόλεων Καρπενησίου» που έφτασε στην Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στις 6 Ιουνίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο. Οι εφτά εκπρόσωποι της Ευρυτανίας: Ρέλλια Μαρία, Τσιούμα Κατερίνα, Γκορόγιας Γιώργος, Σταμάτης Δημήτρης, Γιαννούλη Δανάη, Ντουφεκιά Χρυσούλα, επισκέφτηκαν τις πόλεις Charlotte και Asheville και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Αμερικάνικο τρόπο ζωής και να λάβουν μέρος σε ξεχωριστές εκδηλώσεις, όπως οι βραδιές χορού. Σε ξεχωριστή εκδήλωση υπέγραψαν από κοινού με τους ομογενείς της Αμερικής σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας για το μέλλον.

Τα μέλη του Συλλόγου θα επιστρέψουν στις 21 Ιουνίου, αφού πρώτα θα συμμετάσχουν στο 74ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», στην Ουάσιγκτον το τριήμερο 15-17 Ιουνίου 2018.

Τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες οι Δήμαρχοι Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 74ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι».