Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Ευρυτανίας και κυρίως του Καρπενησίου, με πολλά τμήματα κυρίως δημοτικών σχολείων να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, προκειμένου να γίνει απολύμανση και να σταματήσει η διασπορά του ιού.

Στην ‘Καυτή Καρέκλα’ αυτής της εβδομάδας κάθονται οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των σχολείων του νομού και μας δίνουν απαντήσεις για το αν υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν τα σχολεία και να γίνεται το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή μας στην Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης κα Ρόγκα Ευαγγελία και στον υπεύθυνο για θέματα covid-19 της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Οικονομίδη Ιωάννη σχετικά με επικείμενο κλείσιμο συγκεκριμένων τάξεων λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Καρπενήσι και τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης μας απάντησαν τα εξής:

Η κα. Ρόγκα «Δεν υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων για να γίνει τηλεκπαίδευση. Ακόμη είμαστε σε καλύτερη μοίρα από άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας. Κανένα σχολείο δεν έχει σημειώσει κρούσματα άνω του 50%. Τα κρούσματα είναι σποραδικά. Επίσης υπάρχουν και γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο προληπτικά, όχι επειδή νοσούν».

Με τη σειρά του ο κ. Οικονομίδης απάντησε: «Υπάρχουν καθημερινά κρούσματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο κρουσμάτων που να χρειάζεται τηλεκπαίδευση. Για να κλείσει τμήμα σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να είναι 50+1 και εμείς δεν έχουμε τόσο πολλά κρούσματα. Υπάρχουν τελευταία σχεδόν καθημερινά 4 με 5 κρούσματα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να κλείσει μια τάξη». Τα κρούσματα πάντως στην Ευρυτανία συνεχώς αυξάνονται, οπότε ο καιρός θα δείξει τι πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα.