Αυξημένα κρούσματα και τουριστική κίνηση Χριστουγέννων

Σε σχετικά καλά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθεί η τουριστική κίνηση τις ημέρες των Χριστουγέννων, οι οποίες και φέτος θα έχουν τη σκιά του κορωνοϊού. Αν και ακόμη η Κυβέρνηση δεν έχει ορίσει νέα μέτρα προβληματισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και των ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και των ενοικιαζόμενων, καθώς τα αυξημένα κρούσματα στην Ευρυτανία, αλλά και η πιθανότητα για νέα μέτρα ενδέχεται να τους στερήσουν τους επισκέπτες, που κάθε χρόνο αυτή την περίοδο σημειώνεται μεγάλη τουριστική κίνηση. Μουδιασμένοι είναι και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες για την όλη κατάσταση που επικρατεί με πολλούς να επιλέγουν να βρεθούν στο Καρπενήσι τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου πριν τις γιορτές.

Σε ερώτησή μας προς την Προέδρο Ξενοδόχων Ευρυτανίας κα. Σοφία Φλέγκα σχετικά με το πώς αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων η ίδια έκατσε στην ‘Καυτή Καρέκλα’ της εβδομάδας και μας απάντησε τα εξής:

«Δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρυτανία, διότι υπάρχουν αρκετές περιοχές με μεγαλύτερο ποσοστό. Για την ώρα υπάρχει μια κινητικότητα και όσο περνάνε και οι ημέρες και βλέπει ο κόσμος ότι δε θα υπάρξει νέο κλείσιμο, αρχίζουν τα τηλέφωνα και πυκνώνουν για κρατήσεις. Υπάρχει αρκετά καλή κίνηση. Κυρίως για τα Χριστούγεννα κάποιοι είναι γεμάτοι, ενώ για την Πρωτοχρονιά όχι ακόμη. Ο ενδοιασμός όλων είναι τι θα γίνει αν πάμε σε λοκντάουν και σχετικά με τις προκαταβολές. Επειδή όμως βλέπουν ότι δεν αλλάζει κάτι, προχωρούν σε κρατήσεις. Πιστεύουμε ότι το δεκαπενθήμερο θα υπάρξει πληρότητα άνω του 50%. Βέβαια σε σχέση με άλλες χρονιές το 2019 με 2020 υπήρξε πολύ μεγαλύτερη πληρότητα. Υπάρχει διστακτικότητα από τον κόσμο πλέον. Πιστεύουμε όμως ότι θα υπάρξει αρκετά καλή ροή επισκεπτών, υπάρχει αισιοδοξία».