Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας για τις πληττόμενες από την κακοκαιρία «Ελπίς» περιοχές. Ειδικά για την Αθήνα είχε προαποφασιστεί μετά από την ενημέρωση των μετεωρολόγων για ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να μην ανοίξουν για δύο μέρες, δηλαδή τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Μάλιστα είχε προταθεί να πραγματοποιηθεί διδασκαλία με τηλεκπαίδευση, ώστε να μη χαθούν τα μαθήματα.
Τι συνέβη όμως και άλλαξε η απόφαση αυτή το βράδυ της Δευτέρας με ενημερωτικό μήνυμα που έλαβαν οι γονείς από τα σχολεία; Στην καυτή καρέκλα αυτής της εβδομάδας η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κα. Ηλιοπούλου Βασιλική. Σε επικοινωνία μας με την κα Ηλιοπούλου μας ανέφερε για το θέμα: «Η τηλεκπαίδευση δεν πραγματοποιήθηκε ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για όσες περιοχές που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας με απόφαση της Αυτοδιοίκησης.
Εμείς εντασσόμαστε σε αυτές τις περιοχές. Ενώ στην αρχή μας είπαν ότι θα γίνει τηλεκπαίδευση τελικά στις 10 το βράδυ ενημερωθήκαμε ότι δε θα διεξαχθούν τα μαθήματα ούτε με αυτό τον τρόπο. Εμείς έχουμε ηλιοφάνεια, αλλά υπάρχει παγωνιά. Επίσης επειδή υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία δεν μπορούμε να έχουμε ανοικτά τα παράθυρα με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, είναι επικίνδυνο να κρυώσουν οι μαθητές. Οι διευθυντές πηγαίνουν στα σχολεία από τις 6 το πρωί για να ανάψουν τα καλοριφέρ, αλλά αυτό δεν αρκεί όταν πρέπει να ανοίξουμε τα παράθυρα για τον αερισμό των τάξεων».