Την προηγούμενη εβδομάδα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Καλεσμένο Ευρυτανίας τρεις άνδρες, με καταγωγή τα Επινιανά Αγράφων και τόπο κατοικίας τη Λαμία, έπεσαν σε γκρεμό με το τζιπ αυτοκίνητό τους, το οποίο διέθετε τρέιλερ φορτωμένο με ξύλα, με κατεύθυνση από το Κερασοχώρι προς το Καρπενήσι.
Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο 72χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε στο τοιχίο στη δεξιά μεριά του δρόμου, στη συνέχεια στις προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα το ΙΧ να αναποδογυρίσει και να πέσει σε χαράδρα 15 μέτρων, όπου και σκοτώθηκε ο ένας εκ των τριών.

Για τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται η ΠΕ Ευρυτανίας έλαβε ερώτημα από τον Ευρυτανικό Παλμό, αμέσως μετά το δυστύχημα. Το γεγονός όμως ότι οι προστατευτικές πλαϊνές μπάρες στους δρόμους της Ευρυτανίας, όπου αυτές υπάρχουν, είναι στην πλειονότητά τους πολύ παλιές, τοποθετημένες πριν από δεκαετίες, τις καθιστά αναποτελεσματικές σε μεγάλο βαθμό, επειδή δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Η Τεχνική Υπηρεσία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ευρυτανίας αναφέρει στην απάντησή της:

«Υπάρχουν προδιαγραφές από το ΥΠΟΜΕΔΙ για την τοποθέτηση των στηθαίων
ασφαλείας οι οποίες και εφαρμόζονται.

Σχετικά με το ατύχημα αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας, στο
σημείο του δυστυχήματος υπήρχε σήμανση με πινακίδα αναγγελίας για
επικίνδυνη στροφή, διαγράμμιση από συνεχή διπλή διαχωριστική γραμμή και στηθαίο ασφαλείας το οποίο υπέστη φθορά λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης του οχήματος σε συνδυασμό με την εμπλοκή του ρυμουλκούμενου οχήματος (τρέιλερ), το οποίο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανατράπηκε».