Όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο, τα διάφορα θέματα συγκοινωνίας είναι πάντα διαχρονικά, μιας και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών. Το τελευταίο διάστημα, έχουν φτάσει στην εφημερίδα μας διάφορα παράπονα ή ερωτήσεις για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς διάφορους προορισμούς.

Στην ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού για το πρώτο παράπονο που έγινε από πολίτες και αφορά στη συγκοινωνία στα πίσω χωριά του Δήμου Καρπενησίου, πίσω από το Βελούχι, ρωτήσαμε το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας και μας απάντησε ότι «αυτό είναι θέμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Ο Δήμος καθορίζει τα δρομολόγια, εμείς απλώς εκτελούμε το έργο».

Σε σημερινή ερώτησή μας για τα δρομολόγια του λεωφορείου για τα χωριά του Δήμου πίσω από το Βελούχι που είναι υπεύθυνος ο Δήμος Καρπενησίου, οι κάτοικοι ρωτάνε γιατί τα δρομολόγια είναι τόσο αραιά και νιώθουν αποκομμένοι;

Σε απάντησή του ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γενιτσαρόπουλος μας είπε ότι «τα δρομολόγια γίνονται βάσει προϋπολογισμού.  Όμως, μπορούν να γίνουν αιτήσεις στον Δήμο, να μαζευτούν υπογραφές από τους κάτοικους και ο Δήμος θα τα αξιολογήσει. Επιπλέον, αν πρόκειται για ένα άτομο σε κάποιο χωριό, μπορούμε σαν Δήμος να το εξυπηρετήσουμε διαφορετικά, όπως για παράδειγμα με τη Βοήθεια στο Σπίτι, που ούτως ή άλλως επισκέπτεται τα χωριά».