Οι κόντρες αυτοκινήτων που στήνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κεντρικό σημείο της πόλης, καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση του κεντρικού οδικού δικτύου που οδηγεί στην πόλη του Καρπενησίου από Λαμία, είναι ένα θέμα που προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες. Το πρόβλημα κρατάει αρκετά χρόνια και φαίνεται ότι από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα ακόμη, από τους παράνομους αγώνες ταχύτητας που διοργανώνονται από νεαρούς της πόλης, σχεδόν κάθε βράδυ.

Στην ‘καυτή καρέκλα’ του Ευρυτανικού Παλμού, αυτή την εβδομάδα, κάθεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας κ. Χρήστος Μουτσώκος, τον οποίο ρωτήσαμε σχετικά με το εάν έχει επίγνωση για το συγκεκριμένο θέμα, που το θίξαμε και στο προηγούμενο φύλλο του Ευρυτανικού Παλμού, καθώς και για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν, ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, που θέτει σε κίνδυνο πολίτες, αλλά και επισκέπτες του Καρπενησίου.

Ο κ. Μουτσώκος μας απάντησε ότι γνωρίζει το θέμα και ήδη γίνονται έλεγχοι, ώστε να αποφεύγονται από εδώ και στο εξής παρόμοιες πρακτικές. Συγκεκριμένα μας απάντησε τα εξής:

«’Έχουμε επίγνωση του θέματος και είμαστε ενημερωμένοι ότι γίνονται παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τις οποίες έχουμε καταγράψει. Το σημείο συνεχίζει και αστυνομεύεται και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε το φαινόμενο αυτό. Η αστυνομία προβαίνει σε συνεχείς ελέγχους, οι οποίοι θα εντατικοποιηθούν».