Πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζει και τη φετινή χρονιά, η Τοπική Κοινότητα Ραπτοπούλου, και λιγότερο άλλα χωριά του Δήμου Αγράφων με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να μην μπορούν να κάνουν χρήση αυτού ώστε να καλύψουν σημαντικές ανάγκες τους. Το πρόβλημα αυτό παρατηρούνταν και τα υπόλοιπα χρόνια λόγω της έλλειψης νερού και της υπερκατανάλωσης, που πραγματοποιείται από τους κατοίκους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να μένουν χωρίς νερό για 10 έως και 12 ώρες μη μπορώντας να εξυπηρετηθούν. Στην έλλειψη νερού σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το γεγονός ότι δεν σημειώνονται βροχές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ως αποτέλεσμα να στερεύουν οι δεξαμενές νερού.

Σε επικοινωνία του Ευρυτανικού Παλμού με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αγράφων κ. Γρηγόρη Παπαθανάση και σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, αλλά και τα μέτρα που προτίθεται ο Δήμος να λάβει απάντησε τα εξής: «Είναι ένα θέμα στο οποίο προσπαθούμε να βρούμε λύση. Το πρόβλημα κατά κύριο λόγο οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση νερού. Στα δημοτικά συμβούλια όταν ψηφίζουμε για τα δημοτικά τέλη πάντα αναφέρουμε ότι όποιος υπερβαίνει τα κυβικά να χρεώνεται αναλόγως. Δεν το εφαρμόζαμε όμως στην πράξη. Φέτος στείλαμε τα ειδοποιητήρια και για την περσινή χρονιά. Θα υπάρξουν χρεώσεις πλέον. Αυτό είναι το ένα μέρος λύσης του προβλήματος. Είχαμε κάνει το 2020 εμπλουτισμό της δεξαμενής από το Λιθοχώρι, αλλά πλέον σκεφτόμαστε να κάνουμε μια προμήθεια μεταλλικής δεξαμενής 200 κυβικών, ώστε να την έχουμε εφεδρική σε περίπτωση που δημιουργείται πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργείται κατά το μήνα Αύγουστο. Πρέπει να καταλάβουν και οι δημότες ότι πρέπει να σέβονται το νερό και θέλουμε αυτό να εμπεδωθεί και με τα πρόστιμα που στέλνουμε. Πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι οι πολίτες ότι πλέον μετά από κάθε υπέρβαση θα υπάρχει πρόστιμο. Αυτό αφορά όλες τις Δημοτικές Ενότητες και κυρίως σε αυτές που έχουμε υδρόμετρα».

Με τη σειρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπράζιας Παναγιώτης, ύστερα από επικοινωνία με τον Ευρυτανικό Παλμό δήλωσε τα εξής για το θέμα: «Έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα με το νερό και δίνουμε καθημερινά μάχη με τον πρόεδρο της Κοινότητας για να επιλυθεί το θέμα αυτό, καθώς το δίκτυό μας είναι μεγάλο και δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί και από τις παράνομες παροχές που μπορεί να υπάρχουν, αλλά και από βλάβες που προκαλούνται στο δίκτυο. Πρέπει ο κόσμος να σέβεται το νερό και να μην κάνει αλόγιστη χρήση. Εμείς έχουμε κάνει την πρόβλεψη με λάστιχα που έχουμε παραγγείλει να προχωρήσει ένα κομμάτι αρδευτικού όσο η στάθμη το επιτρέπει να μπει στο χωριό, ώστε οι πολίτες με το νερό αυτό να ποτίζουν κήπους και λουλούδια.»