Αναβρασμός έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της Γρανίτσας αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο Αγράφων, για τη δυσλειτουργία του συγκεκριμένου Ταχυδρομείου.

Αυτή την εβδομάδα το Ταχυδρομείο λειτούργησε μόνο δύο μέρες, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού μετά τη λήξη της σύμβασης μιας υπαλλήλου έχει απομείνει μία μόνιμη υπάλληλος που κάνει και διανομές εκτός και δύο ανταποκριτές – εξωτερικοί συνεργάτες που κάνουν διανομή.

Το μεγάλο πρόβλημα προέκυψε, όταν η σύμβαση της υπαλλήλου μετά από τρία χρόνια που βρισκόταν σε αυτή τη θέση, δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα το Ταχυδρομείο που εξυπηρετεί σχεδόν όλη τη Δυτική Ευρυτανία και για την αλληλογραφία αλλά και για τις συντάξεις και τις τραπεζικές συναλλαγές στο Ταμιευτήριο – Eurobank, να μείνει ‘ξεκρέμαστο’.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος επέστρεψε στη γενέτειρά της επιλέγοντας την αποκέντρωση και πολλές φορές υπερέβαλλε εαυτόν για τη σωστή λειτουργία του Ταχυδρομείου, ενώ κατά κοινή ομολογία αποτελούσε μία από τις καλύτερες υπαλλήλους σε δημόσια υπηρεσία που έχουν περάσει ποτέ από την περιοχή.

Το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο για την περιοχή και οι κάτοικοι ανάστατοι με αυτή την εξέλιξη ζητούν την επιστροφή της συγκεκριμένης υπαλλήλου, αλλά και άλλης μία υπαλλήλου μόνιμης κατοίκου στο Κερασοχώρι, της οποίας επίσης έληξε η σύμβαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού, το θέμα βρίσκεται προς λύση αφού θα επανεξεταστεί η αξιολόγηση που οδήγησε στην απόφαση της μη παράτασης των συμβάσεων αυτών, κεντρικά, κατά την οποία δεν ελήφθη υπόψιν το θέμα της ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής που είναι τα Άγραφα. Όπως υψηλόβαθμα στελέχη τόνισαν στον Ευρυτανικό Παλμό, δεν πρόκειται να κλείσει το Ταχυδρομείο της Γρανίτσας και το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι το τέλος του μήνα.