Κορόμηλα ‘πασπαλισμένα’ Ένα υπέροχο γλυκό φούρνου…

0
3411

Προετοιμασία: 20’ | Ψήσιμο: 30’| Μερίδες: 8
Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά
1 κιλό κορόμηλα κίτρινα
40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα χωρίς βούτυρο
300 γρ. αλεύρι
2 κ, γ. μπέικιν
250 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
200 γρ. άχνη ζάχαρη
4 αυγά
1 κ, γ. ξύσμα πορτοκάλι
4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
Για το στρόιζελ
150 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη καστανή
1 βανίλια
Για το πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το στρόιζελ (Streusel) σε μια λεκάνη και με τα δάχτυλα τρίβουμε να γίνουν χοντρά τρίματα. Πλένουμε τα κορόμηλα και τα κόβουμε στην μέση. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα. Χτυπάμε το βούτυρο, αλάτι, βανίλια και την άχνη για 10 λεπτά, να γίνει μια άσπρη κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα, τα αμύγδαλα, το πικραμύγδαλο και το ξύσμα πορτοκάλι. Στο τέλος και το αλεύρι με το μπέικιν. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, απλώνουμε επάνω και τα κορόμηλα με την κομμένη μεριά μέσα στο χυλό και προσέχουμε να απέχουν λίγο το ένα από το άλλο. Ρίχνουμε από πάνω και τα τρίματα του Streusel. Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 190 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με σαντιγί. Γίνετε και με άλλα φρέσκα φρούτα, αλλά και με ροδάκινα ή βερίκοκα από κονσέρβα