Τη Δευτέρα 16.01.2023 ξεκίνησε η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για την Ευρυτανία.

Μέχρι την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 (ή την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 για όσους είναι κάτοικοι εξωτερικού), στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους οι πολίτες, αποφεύγοντας δικαστικές επιλύσεις.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων  Αγράφων και Καρπενησίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πως στις 16η Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησε η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων.

Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. 

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:  
• Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)  
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα) 

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. 

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος, η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 30-11-2023. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο). 

Καλλικρατικός Δήμος Αγράφων 

Καλλικρατικός Δήμος Καρπενησίου: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αγίας Βλαχέρνης, Αγίας Τριάδος, Αγίου Νικολάου, Αγίου Χαραλάμπους, Αλεστίων, Άμπλιανης (Σταυροπηγίου)*, Ασπροπύργου, Βελωτών, Βουτύρου, Βράχας, Δερματίου, Δομιανών, Δομνίστης, Εσωχωρίων, Καλεσμένου, Καρίτσης Καρπενησίου, Καστανέας, Καταβόθρας, Κλειστού, Κρικέλλου, Μεσοκώμης, Μικρού Χωρίου, Μυρίκης, Νοστίμου, Παππαρουσίου, Παυλοπούλου, Πετραλώνων, Προδρόμου, Προυσού, Ροσκάς, Σαρκίνης, Σελλών, Στάβλων, Σταυροχωρίου, Στενώματος, Στεφανίου, Συγκρέλλου, Τόρνου, Φιδακίων, Φουρνάς, Χελιδόνος, Χόχλιας, Ψιανών 

Γραφείο Κτηματογράφησης
Χαρ. Τρικούπη 43, TK 36100, Καρπενήσι

Ωράριο
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00-16:00 και κάθε Τετάρτη 08:00-20:00  (κατόπιν ραντεβού)

Τηλεφωνικό κέντρο

22310-01234  
(για πληροφορίες καθημερινά 09.00-17.00)