Με τον καλύτερο τρόπο επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειες των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, που με την υποστήριξη και καθοδήγηση των καθηγητών τους Ευάγγελου Κουτσώνη και Ηλία Πρεμέτη, συμμετείχαν με εργασία τους στον πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+ με τίτλο «Our Solartown» και αφορά την καινοτομία στη σχολική εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης με την υποχρέωση να υλοποιήσουν εργασίες σχετικές με την ηλιακή θερμική ενέργεια. Η ομάδα των Λαμιωτών μαθητών υλοποίησε όλα τα στάδια του διαγωνισμού. Αυτά αφορούσαν, την εικονική εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμικού συστήματος στο Εργαστήριο Εργαλειομηχανών του σχολείου, την δημιουργία μίας κατασκευής η οποία δείχνει την αρχή λειτουργίας ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, την δημιουργία αφίσας και τέλος την έκδοση ενός ηλεκτρονικού περιοδικού με τίτλο «Το ηλιακό μας σχολείο».

“Υπήρχε από το παρελθόν μια υποτιμητική εικόνα για τα ΕΠΑΛ. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, αφού παρέχουν άψογη εκπαίδευση στους μαθητές και αυτό ήρθε να επισημάνει και η πρωτιά μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό” δήλωσε στο LamiaPolis, ο καθηγητής Ευάγγελος Κουτσώνης, εξηγώντας την εργασία που έφερε τη νίκη αλλά και τα συναισθήματα των μαθητών μετά την μεγάλη επιτυχία τους.

(Πηγή: Lamianow.gr)