ΔΩΡΕΑΝ θέατρο, συναυλίες, e-books, ταινίες και ντοκιμαντέρ!

Οι μέρες που μένουμε σπίτι είναι η καλύτερη ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να περάσουμε χρόνο δημιουργικό με τους αγαπημένους μας και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας στην ψυχαγωγία. Να μερικές προτάσεις για δωρεάν θέατρο, συναυλίες, e-books, ταινίες και ντοκιμαντέρ, για μικρούς και μεγάλους.

Θέατρο, συναυλίες & όπερα

Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις από το ‘ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ’ στο https://poreiatheatre.com και από το ‘ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ’ παιδικές παραστάσεις στο http://www.nt-archive.gr/theaters.aspx…

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου άνοιξε το “digital concert hall” (https://www.digitalconcerthall.com/en/home)  της για τον επόμενο μήνα και παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εκατοντάδες παλιές συναυλίες αλλά και τη δυνατότητα live παρακολούθησης εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Η κρατική Όπερα της Βιέννης, προσφέρει και αυτή πρόσβαση στα αρχεία της, με μια διαφορετική όπερα διαθέσιμη κάθε μέρα, μέσω της πλατφόρμας της (https://www.staatsoperlive.com).

Και για τα παιδιά οnline θεατρικές παραστάσεις του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ στο https://e-didaskalia.blogspot.com/2020/03/karagkiozis.html και ‘Το Βαλς με τα Παραμύθια!’ της Κάρμεν Ρουγκέρη’ στο https://www.infokids.gr/i-karmen-rouggeri-xarizei-sta-pai…

Ηλεκτρονικά Βιβλία

Στο OPEN BOOK (https://www.openbook.gr), μια πληθώρα από τίτλους βιβλίων προσφέρονται για δωρεάν ανάγνωση για τους βιβλιόφιλους.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο (https://www.nlg.gr/static-page/eggrafi), μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν 2.500 τίτλους ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.

Οι εκδόσεις Διόπτρα, προσφέρουν δωρεάν ebooks, σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν κάποιο βιβλίο. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει mail στο ebooks@dioptra.gr.

Επίσης παιδικά παραμύθια στα: https://www.helppost.gr/…/paidika-paramithia-istories-onli και με αφήγηση στο http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria_list.asp .

Ταινίες και Ντοκιμαντέρ

35 ΔΩΡΕΑΝ ταινίες που κέρδισαν Όσκαρ στο https://www.enallaktikos.gr/…/deite-35-tainies-poy-kerdisan…

Online ταινίες της ΕΡΤ στο https://webtv.ert.gr/shows/to-sinema-sto-spiti-sas/… Ντοκιμαντέρ  από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο https://www.youtube.com/user/HellenicCosmos/videos και δωρεάν Ντοκιμαντέρ (με Ελληνικούς Υπότιτλους) στο https://greekdocumentaries2.blogspot.com