Με επιτυχία η συμμετοχή 16 καρπενησιωτών μαθητριών στο διήμερο εργαστήριο “Let’s code, boys ‘n’ girls”.

31541

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαίδευσης στον προγραμματισμό των μαθητών δημοτικού στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα. Ο Δήμος Καρπενησίου, ως μέλος της Εθνικής Συμμαχίας, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στον συντονισμό και τη συμμετοχή των τεσσάρων δημοτικών της πόλης μας και εξασφάλισε τη συμμετοχή συνολικά 16 μαθητριών της Στ Τάξης,  που  είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο διήμερο εργαστήριο  “Let’s code, boys ‘n’ girls”. Το  εργαστήριο αυτό εκπαίδευσης στον προγραμματισμό πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Στην πρώτη  εκπαιδευτική εκδήλωση του Τμήματος Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Let’s Code Boys n’ Girls συμμετείχαν συνολικά 108 μαθητές από 18 σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Στο εργαστήριο αυτό έγινε εισαγωγή στον Προγραμματισμό σε Java μέσω του Προγραμματιστικού Περιβάλλοντος Alice. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι δεκαέξι μικροί μας coders κατάφεραν να δημιουργήσουν και στη συνέχεια να παρουσιάσουν μικρές ιστορίες με 3D animation, καλύπτοντας με απόλυτη επιτυχία όλους τους στόχους του εργαστηρίου.

Παράλληλα με το εργαστήριο, η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα ΕΕΛ/ΛΑΚ παρουσίασε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή σε δράση, ενώ τα παιδιά είχαν και τον επιπλέον χρόνο για να εξερευνήσουν το επιβλητικό κτίριο του ΚΠΙΣΝ, που τα ενθουσίασε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών της διήμερης ειδικής εκδήλωσης του Υπουργείου. Στον λόγο της προς τους μαθητές  μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχετε έχει ως στόχο να σας κάνει να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας. Να σας μετατρέψει από παθητικούς χρήστες της τεχνολογίας σε ενεργητικούς. Να σας ενθαρρύνει να αναπτύξετε ικανότητες προγραμματισμού, καινοτομίας, δημιουργικότητας και κριτικής σκέψης, λύσης προβλημάτων, συνεργασίας σε ομάδα».

Ο Δήμος Καρπενησίου ευχαριστεί  θερμά, τους γονείς, τα σχολεία και τον κ. Νίκο Κρεμμύδα Π.Ε. Πληροφορικής και υπάλληλο του Δήμου Καρπενησίου, που εθελοντικά ανέλαβε το ρόλο του εκπαιδευτή των παιδιών. μαζί με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Καρπενησίου κ. Γιάννα Χορμόβα  συνόδευσαν τις μαθήτριες στην Αθήνα.