Στη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ορίστηκε η Δήμητρα Κοκοτίνη κατά τη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Εκλέχτηκε τρίτη με 13 ψήφους και αναδείχθηκε Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η κυρία Κοκοτίνη είναι μία δυναμική δικαστική λειτουργός, γεννήθηκε το 1954 στην Κοινότητα Δομιανών Ευρυτανίας και έχει μπροστά της διετή θητεία. Φέρεται να έχει ισχυρά ερείσματα και να χαίρει εκτιμήσεως για την νομική της κατάρτιση στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τη φήμη δυναμικής δικαστικής λειτουργού και εξ αρχής συμπλήρωνε μεγάλες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Βασίλειο Πέππα. Η Δήμητρα Κοκοτίνη ήταν τελευταία θέση κατά σειρά αρχαιότητας. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Ιανουάριο του 2014. Και αυτή με την πλευρά της είχε προαχθεί στη θέση του αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018.

Πρόσφατα προήδρευσε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έκρινε το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.