Στη Γρανίτσα του Δήμου Αγράφων βρέθηκαν για τρίτη φορά οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), με σκοπό να εξετάσουν πλήθος πολιτών, τόσο από την Τοπική Κοινότητα αυτή και από τις γύρω περιοχές όσο και από ολόκληρο το Δήμο.

Η δράση αυτή αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022. Οι κάτοικοι ολόκληρου του Δήμου είχαν την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν ιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας από έμπειρο επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Τα ραντεβού που κλείστηκαν ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά και είναι άξιο αναφοράς ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον ετεροδημοτών και κατοίκων γειτονικών Δήμων.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την ΑΜΚΕ “Αναγέννηση και Πρόοδο” σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.Α.Ε), συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόληψη ασθενειών, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών και τη μείωση έκτακτων ιατρικών περιστατικών. Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης δήλωσε για τη δράση αυτή: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τις ιατρικές κινητές μονάδες και στο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό που αυτό το τριήμερο ήταν κοντά στους πολίτες του Δήμου Αγράφων. Συνολικά εξετάσθηκαν 372  άτομα, τα ραντεβού που έγιναν ήταν 873 και δόθηκαν 46 φιάλες αίματος για την τράπεζα αίματος».

Η Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην οποία αναφέρει:

“Κύριε Πρόεδρε,

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλα τα μέλη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για τη γενναιόδωρη κίνηση σας και την άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημά μας, ώστε να επισκεφτούν τον απομακρυσμένο Δήμο Αγράφων οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ευαισθησία και το κοινωνικό σας πρόσωπο.

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του Δήμου μας, όπως και όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, δεν μπορούν να επισκεφτούν Νοσοκομεία ή Διαγνωστικά Κέντρα. Εδώ και τρία χρόνια βρίσκεστε ανιδιοτελώς στον τόπο μας, αναπτύσσοντας με τους τοπικούς φορείς μία αγαστή συνεργασία, καθώς συναισθανόμενοι την κατάσταση και την ανάγκη των δημοτών μας, σκεφτήκατε ανατρεπτικά και δώσατε λύση με την αποστολή των ΚΙΜ, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο ζωής των δημοτών μας, την υγεία τους και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σώζοντας ζωές.

Βέβαια, όλο αυτό το εγχείρημα με το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την πολύτιμη συμβολή του συνεργαζόμενου επιστημονικού προσωπικού, άνθρωποι δηλαδή που με τη δική τους θέληση αφιέρωσαν αυτό το τριήμερο του Σεπτέμβρη σε συνανθρώπους τους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Είμαστε ευγνώμονες σε όλους και ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια στο πολυσήμαντο έργο σας.”