Με μεγάλη επιτυχία το 1o Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων στη Λαμία

3235

Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια

Υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου

Λαμιέων, Νικόλαου Σταυρογιάννη και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων

στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το

Συνέδριο με τίτλο: «1ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια». Το συνέδριο έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Λαμιέων, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στις 10 το πρωί.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τόσο στο έργο, στην ποιότητα των υπηρεσιών και στην προσφορά των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ στις τοπικές κοινωνίες μέχρι σήμερα, όσο και στα περιθώρια εξέλιξης των Δομών σε επίπεδο σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων, μέσω της επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού πάνω σε διεθνώς εφαρμοσμένες πρακτικές αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Επίσης, κατατέθηκαν και συζητήθηκαν προτάσεις για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των Δομών, την ενίσχυσή τους εκ μέρους της Πολιτείας και της θωράκισης της συνέχισης της λειτουργίας τους στο διηνεκές.

Η πρόσκληση απευθυνόταν στους γονείς των παιδιών και των παιδιών/ατόμων που εξυπηρετούνται στις Δομές, στους εργαζόμενους των Δομών, στους αιρετούς των ΟΤΑ α’ βαθμού που λειτουργούν ΚΔΑΠ ή/και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ή που θα επιθυμούσαν να ιδρύσουν και σε κάθε άλλο φορέα ή φυσικό πρόσωπο που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη λειτουργία και την προσφορά του θεσμού τα τελευταία 20 χρόνια.

Στο συνέδριο παρευρέθηκε όλο το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καρπενησίου το οποίο συμμετείχε με 2 εισηγήσεις, ενώ παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος κα. Γκαρίλα, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.