Με μεγάλη επιτυχία το 22ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου

30280
Εντυπωσιακή και η παρουσίαση της δικής μας Χορωδίας ‘Antonio Vivaldi’

20 χορωδίες από 5 χώρες οι συμμετοχές φέτος

Με πρωτότυπα κοστούμια και πολύ καλή σκηνική παρουσία οι χορωδίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ

Εδώ και 22 χρόνια πραγματοποιείται στο Καρπενήσι ένας από τους μακροβιότερους μουσικούς θεσμούς της πόλης. Το 22ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi” έγινε και φέτος το επίκεντρο της πόλης για τέσσερις ημέρες γεμάτες μουσική. Φέτος συμμετείχαν 20 χορωδίες από 5 χώρες που πλημμύρισαν την πόλη του Καρπενησίου με τις δικές τους μελωδίες και μας μετέφεραν την κουλτούρα τους.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας & ο Δήμαρχος Καρπενησίου υποδέχονται τις χορωδίες στην Πλατεία της πόλης

Από το Σάββατο 30 Ιουνίου έως την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 η πόλη μας κινήθηκε σε μουσικούς ρυθμούς. Την Κυριακή 1 Ιουλίου μια μεγάλη παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή 400 περίπου ατόμων και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμο Καρπενησίου που κατέληξε στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου όπου η κάθε χορωδία παρουσίασε από ένα μουσικό κομμάτι της χώρας της. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας τους καλωσόρισαν στην πόλη μας και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ και καλή διαμονή στην περιοχή μας.

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού και πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές.

Ο Δήμος Καρπενησίου δίνει πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές κ. Γιώργο και κ. Διονύση Ξενάκη για την άψογη διοργάνωση και τους ευχαριστεί που προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Με κέφι όλες οι χορωδίες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Καρπενησίου